Keitaita

Elämässä tarvitaan monenlaisia asioita. Ruokaa, katto pään päälle, vaatetusta ja myös iloa elämään. Perustarpeiden tyydyttäminen on luonnollisesti tärkeintä. Koti on ihmiselle keidas, lepo- ja turvapaikka kaiken hälinän keskellä. Perustarpeiden ollessa kunnossa kaipaa ihminen jo muutakin. Mielekästä tekemistä, seuraa ja viihdykettä. Meillä Koillisessa on iloksemme ja onneksemme useita erilaisia keitaita näitä tarpeita tyydyttämään. Tarkalleen ottaen on aika harvoja asioita, joiden vuoksi pitäisi lähteä jonnekin kauemmas.

Tekemistä ja seuraa tarjoavat erilaiset vapaaehtoisjärjestöt, asukastalot ja harrastukset. Vaikka juuri nyt vapaaehtoistyötä ei esimerkiksi vanhuksia ulkoiluttaen voisikaan toteuttaa, voi yksineläviä ilahduttaa esimerkiksi puhelinsoitoin. Kulttuurinnälkää poteville keidas on Malmitalo, josta löytyy kirjaston lisäksi ohjelmatarjontaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Kansainvälisiä vieraita siellä ei juuri nyt nähdä, mutta kotimaisia artisteja, taidenäyttelyitä ja elokuvia pääsee katsomaan. Lapsiperheiden iloksi siellä järjestetään tulevana viikonloppuna Kolibri-festivaali, joka monikielisyydellään tuo tuulahduksen sitä kansainvälisyyttäkin Malmitalolle.

Eräänlainen yrityskeidas on puolestaan Tattarisuon teollisuusalue ja sitä lähellä sijaitseva Tattariharjun teollisuusalue. Niissä molemmissa on jo vuosikymmeniä toiminut todella monenlaista yritystoimintaa ja moni yrittäjä omaa varsin pitkän kokemuksen omalta alaltaan. Perinteisten korjaamoiden ja pajojen rinnalla toimii erikoisalojen yrityksiä, joista osan asiakkaita ovat lähinnä toiset yritykset. Tattarisuon palvelutarjonta on laajaa, onhan kyseessä Helsingin suurin teollisuusalue. Teollisuusalueen ilme on hiljalleen kohenemassa, sitä edesauttaa tiivis yhteistyö kaupungin kanssa, joka on myös asettanut ehtoja tonttien ulkonäölle vuokra-aikojen jatkamiseksi. Monelle Tattarisuo on keidas, jonka toivotaan säilyvän kehittyvässä kaupungissa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelsinki riitautti Akkutielle aikovan kierrätysyhtiön ympäristöluvan
Seuraava artikkeliTaimenia ryhdytään siruttamaan – Longinojassa voidaan hyvin