Koillisessa yhä kahdeksan vesipostia

Vesiposti Veljestentiellä
Tapanilassa on säilynyt kaksi vesipostia, kuvan vesiposti on Veljestentiellä. Kuva Teija Loponen

HSY ylläpitää peräti 76 vesipostia eri puolilla pääkaupunkiseutua. Niitä löytyy Malmilta, Tapanilasta, Puistolasta ja Suutarilasta.

Vesipostien vesi on samaa juomavettä, jotta saadaan kiinteistöjen hanoista. Niistä voi siis ulkoillessaan turvallisesti ottaa juomavettä.

Vesipostit ovat käytössä säävarauksella huhtikuun alusta lokakuun loppuun, talvikaudella niistä on turha yrittää vettä heruttaa.

Ensimmäinen vesiposti otettiin käyttöön 1876. Yleiset kaivot jäivät silloin lähinnä palokuntien käyttöön ja asukkaat alkoivat kantaa vetensä sisään vesiposteista.

Vesipostiverkosto oli aiemmin huomattavasti tiheämpi täällä koillisessakin, nyt niitä on jäljellä enää muutamia lähinnä vanhoissa kaupunginosissa.

Vesipostit löytyvät Malmilta osoitteista Karviaistie 3 ja Ylä-Malmintori, Tapanilassa vesipostit on osoitteissa Aapontie 1 ja Veljestentie 7. Puistolassa vesiposti löytyy Kimalaiskuja 1:stä, Suutarilassa Arttolantie 20 kohdalta ja lisäksi Tattariharjuntiellä niitä on kahdessa kohtaa, numeroiden 26 ja 51 kohdalla.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKoillisessa kolme suojeltua puukohdetta
Seuraava artikkeliIntoa ja iloa