Virkistävää kesää

Helleviikko on takanapäin. Lähes 30 asteen lämpötilat saivat monet pysyttelemään yhä sisätiloissa, vaikka koronarajoituksia on purettu. Toisaalta kuulin, että hyvin ilmastoiduissa kauppakeskuksissa väkeä riitti istuskelemassa. Niihin oli lähdetty nimenomaan viileyttä etsimään. Rannoilla ja avarilla paikoilla tuuli helpotti kuumuutta. Kuuma oli monilla myös sisällä, hyvää ilmastointia tai viilennyslaitteita ei läheskään joka asunnosta löydy. Siksi moni on onnellinen, kun palasimme normaaliin suomalaiseen kesäsäähän sadekuuroineen.

Rankan kevään jälkeen on tarpeen ladata akkuja jaksaakseen taas alkusyksystä tehdä töitä tai opiskella. Poikkeusaikoja kestää, kun tietää niiden loppuvan aikanaan. Moni on saanut käyttää mielikuvitustaan keksiäkseen keinoja selviytyä haastavaksi muuttuneesta arjesta. Yksi kekseliäs ryhmä ovat partiolaiset. Koronan aikana kehiteltiin monenlaisia tapoja toteuttaa partioharrastusta etänä, mikä edisti lasten ja nuorten arjen pysymistä mielekkäänä. Partion huhtikuussa julkaistu vaikuttavuustutkimus kertoo, että partiolainen osaa 2,1 kertaa useammin suunnitella ja organisoida tekemistä muiden kanssa kuin ei-partiolainen. Samaten partiolaiset erottuvat muista nuorista positiivisesti sitoutuneisuudessa, yhteisöllisyydessä, avoimuudessa, auttamisessa ja muiden tukemisessa.

Jos siis perheen lapset ja nuoret osallistuvat tänä kesänä partioleirille, joita moni lippukunta järjestää useamman peräkkäin leiriläismäärien pienenä pitämiseksi, on se mainio asia koko heidän tulevaisuutensa kannalta. Hyviä vaikutuksia on toki kaikilla harrastuksilla. Näin heinäkuun alkaessa käynnistyi meilläkin Lähitiedon toimituksessa kesäloma. Sähköposteja ja lukijankuvia voi lomallakin lähetellä, mutta luemme ne vasta juuri ennen seuraavan lehden ilmestymistä elokuun alussa. Kiitos kaikille ilmoittajillemme ja lukijoillemme kuluneesta kevätkaudesta. Nyt on rentouttavan kesäloman aika.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKesäistä menoa Pihlajamäen nuorisopuistossa
Seuraava artikkeliRohkea muurahainen kutsuu kesäteatteriin