Elämä on jatkuvaa uudistusten virtaa, välillä näyttävämmin, välillä pienin askelin. Koulumaailmassa isoja opetukseen liittyviä uudistuksia on saatu loppuun, sen sijaan koulurakennusten uusiutuminen on vielä pahasti vaiheessa. Yhä uudet sisäilmaongelmahavainnot tarkoittavat sitä, että kierre päiväkotien ja koulujen rakennusten kuntoon saattamisessa tulee kestämään vielä kauan. Kun yksi saadaan remontoitua kuntoon, on viisi uutta ongelmakohdetta jo tiedossa. Ankein tilanne on heillä, jotka sisäilmaongelmista oireilevat ja sairastelevat, mutta vaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Ensi vuoden puolella Koillisessakin tulee tapahtumaan monia asukkaiden toivomia uudistuksia. Nyt syksyllä äänestetään osallistavan budjetoinnin suunnitelmista ja niiden toteutuminen tapahtunee heti ensi vuonna. Tulemme ennen äänestysvaihetta kertomaan äänestykseen päässeistä hankkeista. Kaikki hankkeet ovat asukkaiden itsensä ideoimia ja osa ideoista on niputettu isommiksi kokonaisuuksiksi. Jokaisen kannattaa äänestää, sillä vain siten voi vaikuttaa omaa asuinaluettaan koskevien ideoiden toteutumiseen. Toteutukseen lähtevät eniten ääniä saaneet hankkeet.

Meillä Koillis-Helsingin Lähitiedon kotisivuilla on tapahtunut pientä muutosta ja nyt siellä on myös jotain aivan uutta. Kotisivujen ilmettä on uudistettu ja sisältöä lisätty sekä muokattu. Uutuutena meillä on tarjota nyt syyskuusta lähtien kotisivuillamme verkkokauppatoiminto, jonka kautta lukijamme voivat laittaa lehteen hyvin edullisesti rivi-ilmoituksia. Printtilehdessä ilmoitukset erottuvat mainiosti ja ostajakunta löytyy läheltä. Sitä kannattaa hyödyntää, jos kotona on turhia tavaroita, lasten tarvikkeita tai itse tarvitsee jotain. Kierrättäminen on järkevää niin taloudellisesti kuin ympäristöäkin ajatellen.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliNuoret kiusaamista vastaan #sydän
Seuraava artikkeliMalmin tornista 30