Tapulin taiteiden yössä julkistettiin kirja

Tapulikaupungissa torstainen Taiteiden yö keräsi seurakuntakodin salin täyteen väkeä. Ohjelmassa oli runoja, musiikkia, näyttelyitä ja ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa. Heti alkuun oli juhlava Ulla Welinin upouuden runokirjan julkistustilaisuus.

-Kyselin Ullalta, miten ihmeessä hän ehtii olla niin tuottelias runoilija, niin hän vastasi että imuroihtee vastaavasti vähän vähemmän, nauratti Taiteiden yön avannut Irma Kiikkala.

Ulla Welin lausui useita runoja uudesta parisuhteita käsittelevästä kirjastaan ja kertoi kirjan synnyn taustoista. Julkistushetken päätteeksi tarjoiltiin yleisölle alkoholitonta siiderijuomaa ja Ulla sai olla monien onnittelujen ja kukitusten kohteena.

Helsingissä Taiteiden yötä vietettiin kolmattakymmenettä kertaa, Tapulikaupungissa kolmatta. Tapulissa yhteisöllisen tapahtuman valmisteluista vastaa vapaaehtoisten toimijoiden Tapuli Talkoot -verkosto, johon kuuluu niin yksityishenkilöitä kuin myös eri yhdistysten edustajia.

-Meillä täällä Tapulikaupungissa on paljon erilaisia osaajia. Tänäkin iltana kuulemme täällä seurakuntakodilla kolmelta eri henkilöltä runoja, luvassa on improlauluja, yhteislauluja, hyvinvointiin liittyvä esitys sekä  Aira Kososen käsityönäyttely, kertoili juontajana toiminut vapaaehtoispuurtajiin lukeutuva Irma Kiikkala.

Seurakuntakodilla oli myös hauska ja todella edullinen Popup-kahvila KenWood, jossa myytiin vapaaehtoisten pyöräyttämiä leivonnaisia.

Seurakuntakodin lisäksi Maatullin aukiolla oli Pohjois-Helsingin Bändikoulun tuottama Trash Drumming –katusoittotapahtuma sekä elektronisen musiikin työpaja. Helsingin Kaupunginteatteri oli aluetyöllään myös mukana Tapulin Taiteiden yössä.

-Meillä Tapulikaupungissa on suurena murheena aina vain asukastilan puute. Olemme todella kiitollisia siitä, että Malmin seurakunta ei vielä ole sulkenut tätä seurakuntakotia, vaan se on saanut jatkoaikaa ja voimme järjestää täällä myös erilaisia asukastilaisuuksia. Yhteistyö seurakuntaan päin toimii muutenkin hyvin, täällä on toimelias mukava suntio ja pastori Markus Kopperoinen vetää tänäänkin yhteislauluosuuden, kertoi Kiikkala.

Kiikkala listasi, että seurakuntakodilla pidetyissä leivänjaoissa saattaa olla 50-80 henkilöä jonossa, samoin olotilakahvilassa ja puuroilla riittää kävijöitä.

-Yhteistä tilaa kaivataan jatkuvasti, ei vain Taiteiden yöhön, totesi Irma Kiikkala.

Teija Loponen