Varaskoplan jäsen tunkeutui 89-vuotiaan miehen kotiin Suutarilassa

Kauppareissulta palannut 89-vuotias mies joutui tänään heti aamusta törkeän varkausyrityksen kohteeksi. Sivullisen ilmoitus hätäkeskukseen auttoi poliisia saamaan vorot kiinni.

Poliisi otti Suutarilassa kiinni neljä henkilöä, joita epäillään hetkeä aikaisemmin tapahtuneesta törkeän varkauden yrityksestä. Sivullinen henkilö ilmoitti hätäkeskukseen, että epäilyttävä autolla liikkunut seurue oli puhuttanut iäkästä miestä kadulla Suutarilassa. Autosta noussut henkilö oli seurannut miestä asuntoon. Sama henkilö juoksi hetkeä myöhemmin ulos miehen asunnosta, ja auto poistui nopeasti paikalta.

Poliisille selvisi, että 89-vuotias mies oli ollut palaamassa jalkaisin kauppareissulta, kun hänen vierelleen oli ajanut henkilöauto, josta hänelle tarjottiin kyytiä kotiin. Mies kieltäytyi kyydistä, mutta seurue painosti häntä tulemaan kyytiin. Mies ei suostunut vaan jatkoi matkaa.

Miehen kotipihassa autosta nousi henkilö, joka tarjosi apua pankkiasioissa. Mies kieltäytyi jälleen. Seuraavaksi henkilö ehdotti kahvien keittämistä ja pankkiasioista keskustelemista. Mies kieltäytyi taas ja pyysi henkilöä poistumaan.

Kun mies oli menossa sisälle asuntoonsa, häntä seurannut henkilö livahti sisään asuntoon. Asuntoon tunkeutunut henkilö pyöri huoneesta toiseen ja kaivoi laatikoita sekä kaappeja. Kun mies kertoi, että hänen tyttärensä on tulossa pian käymään, henkilö poistui kiireen vilkkaa.

Poliisi tavoitti paikalta paenneen auton ja otti kiinni autossa olleet neljä henkilöä. Heidän hallustaan löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Takavarikoidun omaisuuden epäillään kuitenkin olevan peräisin jostain muualta kuin aamulla seuratuksi joutuneen miehen asunnosta. Poliisi selvittää takavarikoidun omaisuuden alkuperää.

– Mikäli tulee sellainen tunne, että joku seuraa tai asuntoon pyrkii tuntematon henkilö epäilyttävällä verukkeella, täytyy soittaa välittömästi hätänumeroon. Erityisesti varttuneempien ihmisten kannattaa olla tarkkaavaisia, kun he liikkuvat itsekseen. Suuret kiitokset sivulliselle, joka hälytti poliisin paikalle huolestuttuaan epäilyttävästä tilanteesta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliTapulin taiteiden yössä julkistettiin kirja
Seuraava artikkeliHyvää ja huonoa