Viikki-Seura juhli

Vuonna 1999 perustetun Viikki-Seuran 20-vuotissyntymäpäiviä vietettiin Viikin nuorisotalolla lauantaina. Alkusoiton -ja maljan jälkeen seuran puheenjohtajana viime vuodet ahkeroinut Riitta Korhonen pyysi yleisön eteen johtokunnan jäsenistä Timo Huotisen, Veijo Mickelssonin ja Heikki Poroilan.

Seuran aktiiviset konkarijäsenet saavat Suomen Kotiseutuliiton hopeiset kunniamerkit vapaaehtoistyöstään kotiseutunsa eteen.

-Seuraavalla kerralla täällä on vain naisia, esittää Heikki Poroila mitalinjaossa.

Se on avoin kutsu kaikille kaupunginosansa hyvinvoinnista kiinnostuneille viikkiläisille tulla mukaan toimintaan, sillä monen asukasyhdistyksen lailla Viikissäkin podetaan pulaa uusista aktiiveista. Nykyjäsenistä Poroila on muuttanut Veräjämäkeen ja Huotinen Kivikkoon, mutta molemmat miehet jatkavat tärkeää työtä vanhan asuinalueensa eteen, kun uusiakaan voimia ei ole löytynyt.

Myös puheenjohtaja Riitta Korhonen antaisi tehtäviään mieluusti uudelle jatkajalle, sillä hänellä on täysi työ myös Annalan kartanossa toimivan Hyötykasviyhdistyksen puheenjohtajana. Korhosen mukaan Viikki-Seuran viimeisin kannanotto koskee Kivikkoon suunniteltua helikopterikenttää. Mikä järki on tuoda kopterinmelua Viikin, Kivikon tai Myllypuron asukkaiden kiusaksi?

Mutta ei anneta asian pilata juhlamieltä, vaan jatketaan vauhdikkaalla ohjelmalla. Viikkiläisen tanssiseura Elisen notkeat tytöt esittävät Abban kappaleiden tahdissa taidokkaan tanssiesityksen. Monille tulee yllätyksenä, että Viikistä löytyy niin lahjakas tyttöporukka

Seuraavaksi esiintyy taikuri Aaro Sorva, joka hämmästyttää monilla silmänkääntötempuillaan. Taikurin show’ssa riittää myös huumoria. Yhdessä vaiheessa hän tuntuu melkein tukehtuvan palloihinsa ja toteaa toivuttuaan, että ette varmaan halunneet pelastaa, kun olen turkulainen.

Järvenpääläistynyt muusikko Mikko Perkoila aloittaa esityksensä laulamalla onnittelulaulun Viikki-Seuralle. Kappaleiden välissä hän opettaa miten mehupillistä tai sählypallosta voi tehdä puhallinsoittimen.

Perkoila kertoo myös omia muistojaan ja kuulemiaan tarinoita Viikistä. Hänen isoisänsä on toiminut Viikin vankilaitoksen johtajana ja asunut perheineen Viikin kartanossa. Siellä on lapsuutensa viettänyt myös Mikko Perkoilan äiti. Mikko Perkoilan lapsuudenkoti taas oli Herttoniemessä.

Ennen kiiti juna Hertsikkaan Viikistä, hän muistelee.
Viikistä juna jatkoi Oulunkylään samaa reittiä, johon aletaan lähitulevaisuudessa rakentaa raitiotietä.

Kakkukahveilla tunnelmaa kohottaa pianisti Laura Bergin tunnelmallinen soitto. Arpajaisten jälkeen sali alkaa täyttyä uudelleen yleisöstä, kun Marjo Leinonen trio alkaa soittaa.

Pirjo Pihlajamaa

Viikki-Seuran aktiivit saivat Suomen Kotiseutuliiton hopeiset kunniamerkit.
Edellinen artikkeliViikin kampus on visioissa globaali biobisneksen innovaatiokeskus
Seuraava artikkeliHyvää ja huonoa