Hyvää ja huonoa

teija loponen

On hienoa, että kaupunki päätti tukea taloudellisesti toisen asteen opiskelijoita. Lukiokirjojen hankinta on monille perheille suuri taloudellinen ponnistus. Tukea annetaan alkuun kokeiluluonteisesti syyskauden, mutta kokeilu saattaa siitä jatkuakin. Hienossa päätöksessä on kuitenkin pieni epätasa-arvoisuus. Jos helsinkiläinen oppilas on hakeutunut yksityiseen tai valtion kouluun, ei kaupungilta oppimateriaali- ja matkatukea herukaan. Sen sijaan muista kaupungeista Helsingin lukioihin tulevat ovat tuen parissa. Tätä epätasa-arvoa päätti ainakin Helsingin Uuden yhteiskoulun hallitus tasata myöntämällä vastaavia tukia omille opiskelijoilleen.

Hyvää ja huonoa kuuluu myös Tapulikaupungissa Maatullin ala-asteen oppilaille. Vanhempien huoli koulun sisäilmaongelmista tuotti tutkimuksia ja korjauksia kesän aikana koululle, mutta uuden koulurakennuksen rakentamisaikataulua ei ole aikaistettu. Tutkimustulosten käsittely on vielä kesken. Useissa perheissä toivotaan, että koululaisille löytyisi väliaikaiset tilat opiskeluun, mikäli oppilaiden oireilut jatkuvat. Väliaikaispaviljonkiratkaisuja täällä Koillisessa on tälläkin hetkellä useita käytössä.

Hyvien asioiden tapahtuminen ei aina vaadi taakseen suuria organisaatioita. Pitkin kesää jatkuneet roskankeruutempaukset Malmilla ovat siitä yksi esimerkki. Tapaninvainiossa lionsit keräsivät viikko sitten jättipalsamia säkkitolkulla Vantaanjoen varresta. Ja samaten Vantaanjoen varret jäivät tänä kesänä huomattavasti siistimmiksi Kaljakellunnan jäljiltä, kun mukana oli siisteyspuolesta huolta kantavia osallistujia. Mukava konserttituokio Tommi Läntisen kanssa toteutui Ala-Malmilla yksittäisen pariskunnan toimesta ja Malmin toria elävöitetään ohjelmallisella ja maksuttomalla kirppistapahtumalla kuun lopussa muutaman ihmisen toimiessa tapahtuman moottoreina. Isoja tekoja voi syntyä hyvinkin pienellä vaivannäöllä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLeffaan Malmin hautausmaalla
Seuraava artikkeliVaraskoplan jäsen tunkeutui 89-vuotiaan miehen kotiin Suutarilassa