Kuhina alkaa

teija loponen

Kesälomakausi on useimmilta jo takanapäin. Työnteko jatkuu, koulut alkavat pääosin huomenna torstaina ja erilaiset harrastukset käynnistyvät lähiviikkoina. Koulujen alku on aina jännittävää aikaa. Erityisen jännittävää se on ensimmäistä kertaa koulupolulle astuville sekä koulua vaihtaville. Etenkin koulutulokkaiden kohdalla ensimmäiset päivät ovat ratkaisevia siinä, tuntuuko koulunkäynti kivalta. Siihen vaikuttavat opettajat, välituntiympäristö sekä se, saako heti kavereita itselleen. Kavereiden puute tai kiusatuksi joutuminen voivat muuttaa iloisen koulunkäynnin ikäväksi pakkopullaksi.

Koulujen alun huomioiminen on tärkeää myös autoilijoille. Pienet koululaiset eivät välttämättä muista olla varovaisia liikenteessä, siksi aikuisten on oltava kaksin verroin valppaampia etenkin koulujen lähistöllä ajaessaan.

Vaikka ollaan vasta elokuun alussa, on jo esimerkiksi Suutarilassa saatu nauttia kesäteatteriesityksistä ja Tapanilassa tavattu kyläläisiä Alakoulun pihatapahtumassa. Taiteiden yötä vietetään tänä vuonna tavallista aiemmin ja sen puitteissa ohjelmaa on ensi torstaina esimerkiksi Tapulikaupungissa ja Pukinmäessä. Myös Viikin kirjastolla on silloin lapsille kivaa tekemistä. Heinäkuun aikana on täällä lähiympäristössä tehty paljon katutöitä, jatkettu talonrakennusprojekteja, kunnostettu kouluja ja päiväkoteja ja ihmetelty Ed Sheeranin konsertin valmisteluja. Koskaan ennen ei täällä katujen varsille ole pystytetty bajamajoja, eikä ole ollut kymmenittäin järjestysmiehiä katkomassa ajoliikennettä ja valvomassa ihmismassojen kulkua. Tapanilan ja Malmin asemilla on tuskin koskaan ennen nähty samanlaisia jonoja juniin. Hiljainen heinäkuu muuttui pariksi päiväksi kaikkea muuta kuin hiljaiseksi. Nyt helteet ja heinäkuu ovat takana ja arki edessä. Paikallislehtikin ilmestyy taas keskiviikkoisin kotiin. Loppukesä kääntyy hiljalleen syyskaudeksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLatokartanon koulun ilmanvaihto korjataan kokonaan koneelliseksi
Seuraava artikkeliMalmin tornista 29