Kesäpäivänseisaus

teija loponen

Onneksi olkoon PuMa-Volleylle. Se valittiin Helsinki-päivänä kaupungin vuoden urheiluseuraksi. Tuo tunnustus on vaatinut paljon työtä, lukuisten vapaaehtoisten panosta ja innostusta kehittää seuraa ja toimintaa eri-ikäisille ja eritasoisille harrastajille. Se on kantanut hedelmää ja toi nyt mukavan rahallisenkin palkinnon seuralle. Helsinki-päivänä julkistettiin myös sadan urheilun tai liikunnan parissa merkittäviä saavutuksia aikaansaaneiden henkilöiden nimet. Heidänkin joukostaan löytyi monta lehtemme ilmestymisalueella asunutta tai edelleenkin asuvaa.

Kesään on vasta ehditty totuttelemaan, kun taas jo koittaa kesäpäivänseisauksen aika. Perjantaina on siis päivä pisimmillään täällä pohjoisella pallonpuoliskolla ja aurinko paistaa kohtisuoraan taivaalta Kravun kääntöpiirillä. Perjantain jälkeen päivä alkaakin sitten taas jo lyhentyä. Perjantaita harva kuitenkaan ajattelee kesäpäivänseisauksena, suurimmalle osalle se on yksinkertaisesti juhannusaatto. Keskikesän juhla juhannus on iso poikkeus liputuskäytännössämme, sillä silloin siniristilippumme saa liehua salossa yön yli. Juhannuspäivä on myös Suomen lipun päivä. Niinpä lippu nostetaan salkoon virallisesti juhannusaattona iltakuudelta ja lasketaan vasta juhannuspäivänä kello 21.

Aiemmin juhannus on ollut yleisin lomalle jäämisen ajankohta. Viime vuosina lomakausi on kuitenkin siirtynyt yleistä eurooppalaista käytäntöä lähestyen hivenen eteenpäin, moni aloittaa lomansa vasta viikko tai kaksi juhannuksen jälkeen. Heinäkuu on silti edelleen yleisin lomakuukausi, joka hiljentää aika lailla myös Koillis-Helsingin. Lehtemmekin jää totutusti heinäkuussa tauolle, sitä ennen ehtii vielä ilmestyä tämän numeron lisäksi kaksi lehteä, juhannuksen jälkeen ja heti heinäkuun alussa. Sen jälkeen koittaa neljän numeron tauko. Nyt vielä teemme kuitenkin muutaman viikon reippaasti töitä ja teille lehteä luettavaksi.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmille kurvailee yli satavuotiaita autoja
Seuraava artikkeliKiilan työmaa samensi Longinojaa