Iloa ja huolta

teija loponen

Viime päivien upeat säät ovat suosineet ulkoilijoita. Ulkoilmatapahtumissa on käyty ahkerasti ja pyöräilijöitä oli viikonloppuna liikenteessä välillä ihan ruuhkaksi asti. Aurinko ja lämpö on tuonut iloa elämään. Malmin lentokenttää kiertävä ulkoilupolku oli myös ahkerassa käytössä. Sieltä meille tulikin useita viestejä, kuinka rumaa jälkeä ulkoilupolun ympäristössä ovat isot työkoneet tehneet ja kuinka ihmeessä töitä tehdään myös lintujen pesintäaikana. Kaupungin puolelta on tiedotteissa kerrottu, että puiden kaatotyöt ja vastaavat toimet lopetetaan ennen kuin pesintä alkaa, mutta ilmeisesti kaikkialla se ei kuitenkaan ihan toimi.

Vielä ei tulevan viikonlopun säistä ole varmuutta, mutta niin monta ulkoilmatapahtumaa silloinkin on tiedossa, ettei ainakaan sadetta niihin osallistumista heikentämään toivoisi. Lauantaina vietetään Pukinmäessä kaupunginosapäiviä, Pihlajamäessä paikallinen lions-klubi järjestää todennäköisesti viimeiset Pihlajamarkkinat ostoskeskuksella ja lisäksi Malmin lentokentällä on ilmailuaiheinen päivä. Ellei sada, pääsee Tapulikaupungissa kuuntelemaan, mitä ammattitaitoiset rumpalit saavat romuraudasta musiikillisesti irti. Myös pelikentät ovat ahkerassa käytössä. Sunnuntaina olisi viimeinen mahdollisuus käyttää ääntään EU-vaaleissa, ellei sitä ole jo tehnyt.

Tapanilassa asukkaille jäi edelleen epävarmuus siitä, millainen Viertolantien varresta jatkossa tulee. Kaupungin suunnitelmahahmotelmat menevät monissa kohdin uusiksi. Asukkaiden toiveet matalammasta rakentamisesta luvattiin ehkä huomioida ainakin ihan kadunvarren talojen kohdalla ja vanhan autokoritehtaan tontinkin kohtalo on vielä varsin auki. Sen säilyttämistä osana Tapanilan menneisyyttä ja identiteettiä toivotaan varsin vahvasti. Uusia kerrostalojakin ollaan valmiita vastaanottamaan, kunhan niiden ulkoasu ja kerrosluku sopivat olemassaolevaan ympäristöön. Haasteita siis riittää suunnittelijoille ja huolta lähistön asukkaille.

Päätoimittaja Teija Loponen