Mummolasta iltaruokaa

Avarassa salissa on tilaa lapsiperheiden ja alueen muunkin väen syödä yhdessä. Leikkejä varten on erillinen tila. Kuva Teija Loponen

Siltamäen seurakuntakodilla on keskiviikkoisin alkuillasta vilskettä. Aulassa riisuvat ulkovaatteitaan niin lapsiperheet kuin ikäihmisetkin.

-Mummola-toiminta aloitettiin täällä Siltamäessä lokakuussa, ideana oli sukupolvien kohtaaminen. Keväällä Mummola muutettiin iltaruoaksi, mutta edelleenkin Korttelituvan vapaaehtoiset mummot ovat valmiina leikkimään lasten kanssa, meitä on aina vähintäänkin pari mummoa leikittämässä. Nyt viime aikoina suosiossa ovat olleet palapelit sekä kotileikki, kertoo mummola-idean äiti, Kirsti Latva.

Ajatuksena oli, että perheelliset saisivat kerran viikossa vapaaillan ruoanlaitosta ja muutenkin hengähtää hetken ja rupatella keskenään kun mummot katsovat lasten perään.

Nykyään kaikki alueen asukkaat ovat olleet tervetulleita syömään kasvisruoan 1 euron hintaan.

Tällä hetkellä lapsiperheitä käy iltaruoalla 4-5, yhteensä noin 15 henkilöä. Ensin syödään, sitten siirrytään leikkihuoneeseen puuhailemaan lasten ehdoilla. He saavat leikkiä vapaasti keskenään, mutta mummot ovat valmiina vaikkapa lukemaan satuja, auttamaan palapelien kokoamisessa tai mitä sitten lapset toivovatkin. Myös isommat lapset ovat tervetulleita.

Kirstin omia lapsuusleikkeihin kuului korttitalojen kokoaminen postikorteista.

-Voisinkin tuoda vanhat joulukortit tänne ja sitten lapset saisivat kokeilla, onnistuuko korttitornien kokoaminen, Kirsti keksii.

Ajatus lapsiperheiden ja ikäihmisten yhteisestä ruokailusta sai alkunsa seurakuntayhtymän Yhteinen pöytä – yhteisöllinen ruokailu –teemasta.

-Seurakuntakoti on mainio paikka kokoontua ja syödä yhdessä. Seurakuntaneuvoston jäsenenä koin, että tämä on yksi tapa kantaa korteni kekoon. Iltaruoka on ihanaa toimintaa. Siinä sydän lämpenee, kun joku pieni ottaa sormesta kiinni ja pyytää leikkimään, Kirsti kertoo.

-Vähän olemme kyllä pohtineet sitä, pitäisikö kasviskeitto muuttaa ensi syksynä hivenen tukevammaksi ateriaksi, että saisimme isätkin mukaan, heitä kun ei ole juuri näkynyt, mietiskelee Kirsti.

Sitten jo tuleekin pieni poika, joka kaipaa autoleluja esille. Pastori Martta Paijola nostaa lelukorin alas hyllyltä ja levittää automaton lattialle. Pian saapuu lisää lapsia ja kiva leikkihetki voi alkaa vatsojen täytyttyä.

Teija Loponen

Perheiden iltaruoka Siltamäen seurakuntakodilla keskiviikkoisin klo 17-19. Tarjolla kasviskeittoa eurolla. Iltaruokailut jatkuvat toukokuulle viikkoon 20 saakka.

Edellinen artikkeliErän kisakausi käynnistyi mitalisateessa
Seuraava artikkeliPäätösten aika