Ala-Malmin torilla avajaiset

Tältä näytti uudistunut Ala-Malmin tori syyskuun lopussa. Kuva Teija Loponen

Ala-Malmin torin ja Pekanraitin kunnostus alkaa vihdoin olla valmis ja torin valmistumista juhlistetaan lauantaina.

Toritapahtumassa esiintyy muun muassa Stadin juhlaorkesteri ja Klovnit ilman rajoja sekä PHMO:n puhallinorkesteri. Olotila esittää interaktiivisen installaation ja Helsingin tanssiopiston Veloces-tanssiryhmä esittää showtanssia.

Juhlassa on paljon muutakin ohjelmaa koko perheelle, kuten työpajoja.  Lisäksi esitellään kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan tekemisen mahdollisuuksia Malmin seudulla. Ehkä torilla laitetaan pystyyn myös tanssit?

Suurin muutos juuri kunnostetulla Ala-Malmin torilla on vesialtaan poistuminen.  Kiveys on uusittu ja ainakin suunnitelmissa torille oli tulossa kivipaasia istuimiksi. Torin etupäähän sijoitetaan yksi uusi puu, jolle on jo kasvualue rajattuna.

TL

Edellinen artikkeliKatutaidemaalarit ahkeroivat alikulkutunnelissa
Seuraava artikkeliElla Laurikkalalta ravistava teos: Siirtolainen