Ala-Malmin torilla avajaiset

Tältä näytti uudistunut Ala-Malmin tori syyskuun lopussa. Kuva Teija Loponen

Ala-Malmin torin ja Pekanraitin kunnostus alkaa vihdoin olla valmis ja torin valmistumista juhlistetaan lauantaina.

Toritapahtumassa esiintyy muun muassa Stadin juhlaorkesteri ja Klovnit ilman rajoja sekä PHMO:n puhallinorkesteri. Olotila esittää interaktiivisen installaation ja Helsingin tanssiopiston Veloces-tanssiryhmä esittää showtanssia.

Juhlassa on paljon muutakin ohjelmaa koko perheelle, kuten työpajoja.  Lisäksi esitellään kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan tekemisen mahdollisuuksia Malmin seudulla. Ehkä torilla laitetaan pystyyn myös tanssit?

Suurin muutos juuri kunnostetulla Ala-Malmin torilla on vesialtaan poistuminen.  Kiveys on uusittu ja ainakin suunnitelmissa torille oli tulossa kivipaasia istuimiksi. Torin etupäähän sijoitetaan yksi uusi puu, jolle on jo kasvualue rajattuna.

TL