Tulevaisuuden yrittäjiltä eivät lopu ideat

Taitaja-välieristä loppukisaan lähtee Mercuriasta Rasmus Reunamo (vas.), Juuso Jordan ja Veeti Aittola. Tampereen loppukilpailuun lähtee Perhosta yksi visuaalista myyntityötä ja yksi tarjoilijaksi opiskeleva sekä kahden matkailua opiskelevan tiimi. KUVAAJA PERHO LIIKETALOUSOPPILAITOS MALMI

Tulevaisuuden globaalissa vaatekaupassa on tunkua, kun asiakkaat haluavat katsoa digitaalisen 3D-peilin avulla, miltä eri vaatteet näyttävät edestä ja takaa. Toisessa kaupassa myydään urheiluvälineitä. Siellä asiakasta palvelevat robotit. Suuri asiakasryntäys kohdistuu myös kolmanteen yhtiöön, joka keskittyy kestävään kehitykseen.

Perho Liiketalousopiston Malmin kampuksen opiskelijat yrittivät vakuuttaa yritysideoillaan Skills Finlandin Taitaja 2018 -kisojen nelihenkisen tuomariston viime torstaina.

Malmin opinahjossa pidettyihin yrittäjyys-kategorian semifinaaleissa yritysideansa tuomaristolle esitteli viisi joukkuetta, jotka tulivat Perho Liiketalousopistosta, Mercuria kauppiaitten kauppaoppilaitoksesta ja Keudasta.

– Asiakas valitsee tuotteen näytöltä. Robotti tuo sen asiakkaalle. Palvelu on nopeaa ja tehokasta. Hinnat ovat halvat. Liike on urheilullisille ihmisille ja kattaa kaikki urheilun päälajit. Sovellus on vakaa ja luotettava, Perhossa opiskeleva kolmikko esittelee yritystään tuomaristolle.

Yrityksen ideoineilla opiskelijoilla on neljä minuuttia aikaa pitsata; esittää liiketoimintansa ja yrittää saada raati vakuuttuneeksi idean erinomaisuudesta.

– Plussaa siitä, että kerroitte oman roolinne yrityksessä ja toitte mukaan robotiikan näkökulmaa ja teillä on intohimoa liike-elämään. Plussaa myös tuloksista ja siitä, että olette miettineet, mitä palvelua ihmiset haluavat, kiitteli raati esityksen jälkeen.

Siinä istui kaksi itähelsinkiläistä K-kauppiasta, yksi opetustoimen edustaja ja yrittäjä Heikki Kaseva Malmilta.

Skills Finlandin organisoimat Taitaja-kisat ovat jokavuotinen tapahtuma, jonka finaali on tänä vuonna Tampereella. Ammatillisten oppilaitosten nuorten pro-joukkueiden lisäksi mukana on lukiojoukkueita.

Jo semifinaalipäivä on kisaajille tiukka. Malmillakin koko aamupäivä on kulunut kilpailijoilta yritysidean ideointiin ja jalostamiseen sekä kalvosulkeisten tekoon ja harjoitteluun, iltapäivä menee tuomariston edessä ja tuloksia jännittäessä.

Päivän päätteeksi selviää, että Tampereen loppukilpailuun lähtee Mercuria Kauppiaitten Oppilaitoksen peilikauppajoukkue, johon kuuluvat Juuso Jordan, Veeti Aittola sekä Rasmus Reunamo.

Yrittäjä-sarjassa Perho Liiketalousopiston opiskelijat eivät tänä vuonna kisaa, mutta muissa sarjoissa perholaisia nähdään, sillä koulu otti nimiinsä visuaalisen myyntityön, matkailun ja tarjoilun sarjavoitot.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPuistolan asukasillan suosio yllätti kaupungin
Seuraava artikkeliEräviikinkien naisvene lievässä aaltoliikkeessä