Vuosi vaihtuu

teija loponen

Kuluva vuosi alkaa olla lopuillaan. Joulu on vietetty, jouluruoat vaihtuvat vähitellen kevyempiin aterioihin ja nyt valmistaudutaan vuoden vaihtumiseen. Lopuillaan oleva vuosi on pitänyt sisällään monenlaista. Sitä väritti erityisesti maamme 100-vuotisjuhlinta erilaisine tapahtumineen. Joulukuu oli Koillisessa erityisen antoisa tarjonnaltaan useamman kaupunginosan elävien adventtikalenterien ansiosta. Vuoden vaihtumiseen virittäydytään nyt pohtimalla hankkisiko vihoviimeisen kerran myynnistä poistuvia tinakenkiä, vai vaihtaisiko tinan valamisen johonkin terveellisempään traditioon. Ehkäpä uuden vuoden yön lupauksetkin ovat jo mietinnässä. Niihin kuuluu usein terveellisemmän elämän aloittaminen vaikkapa liikuntaa lisäämällä.

Tämän vuoden lopulla itselleni tuli täyteen 30 vuotta paikallislehden toimituksessa. Ensi vuoden tammikuun lopulla juhlistamme tämän Lähitieto –lehden 5 –vuotissyntymäpäivää. Tuo viisivuotiskausi on kulunut todella nopeasti. Mielenkiinnolla odotan, millaiset seuraavat viisi vuotta tulevat olemaan. Painettujen lehtien katoamiseen en usko. Paperilehteä luetaan tutkimusten mukaan edelleenkin mielellään, etenkin jos päivät viettää näyttöruudun ääressä. Saman näkemyksen saamme suoraan lukijoiltakin. Jos lehteä ei jostain syystä satu kotiin tulemaan, siitä heti soitetaan toimitukseen. Ja hekin, jotka eivät kotijakelua halua, hakevat lehden säännöllisesti noutotelineistä.

Tänä vuonna kaupungin organisaatio on uudistunut, samoin seurakunnan. Molemmissa haetaan uudenlaisia toimintamalleja, tehokkuutta ja siinä sivussa myös säästöjä. Niiden vaikutukset heijastuvat myös asukkaisiin. Varsin näkyvää muutosta on ollut katukuvassakin tänä vuonna. Lisä- ja täydennysrakentamista on tapahtunut joka puolella, on tullut uusia liikkeitä ja vanhoja kadonnut. Ulkomaalaistaustaisten yritysten määrä on lisääntynyt. Tälläkin hetkellä uusia rakennuksia nousee niin Pukinmäen rantapuistoon, Malmille, Tapanilaan, Tapaninvainioon ja moneen muuhunkin kaupunginosaan. Elämme jatkuvaa rakentamisen kautta. Toivottavasti se koituu myös alueen yrittäjien eduksi, kasvavana asiakaskuntana.

Päätoimittaja Teija Loponen