Lomatauon paikka

teija loponen

Kesäloma on lomalle lähtijöille odotettu ja kovasti kaivattu tauko arkeen ja siihen liittyvään jokapäiväiseen puurtamiseen. Lomaa ennen moni rasittuu tekemättömien töiden loppuunsaattamisesta kovalla kiireellä. Niinpä ensimmäiset lomapäivät saattavat kulua henkeä vedellen. Osa lähtee heti johonkin liikkeelle saadakseen reväistyä ajatuksensa irti arjesta ja sen töistä. Joillekin lomaksi riittää se, ettei aamulla tarvitse laittaa kelloa soimaan. Toisille loma on oikea loma vasta kun pääsee pois arjen kulmilta, mökille tai ihan uusiin maisemiin kiertelemään. Mikään tapa lomailla ei ole se ainoa oikea, jokainen tietää mikä itselle sopii parhaiten.

Osa vanhemmista murehtii sitä, ettei ole varaa lähteä mihinkään kauemmas. Lasten viihtyminen ei kuitenkaan ole etäisyyksistä kiinni, mieleen jääviä muistoja ja mukavia elämyksiä voi saada kotikulmillakin. Fillari- tai kävelyretki eväiden kanssa vaikkapa Viikin arboretumiin tai siitä eteenpäin rannan pitkospuille, lintutorneille tai koskelle asti ovat uusina kokemuksina kivoja elämyksiä. Siltamäessä voi käydä kokeilemassa frisbeegolfia, Vantaanjoella uimassa ja Pihlajamäessä tutustumassa nuorisopuiston ohjelmiin. Fallkullan kotieläintilalla riittää katsottavaa kaiken ikäisille. Suomenlinnan lautalla pääsee uusiin maisemiin matkakortin vaihdolla ja kaupungin keskustassa on mielenkiintoisia paikkoja ja museoita koluttavaksi. Päivä turistina Helsingissä voi avata silmät omalle kotikaupungille uudella tavalla.

Meille Lähitiedon toimituksessa tämä lehti on alkuvuoden viimeinen. Tänään keskiviikkona olemme jo lomalaisia, töihin palaamme taas kuukauden kuluttua ja ensimmäinen loman jälkeinen lehti ilmestyy 9.8. Vaikka emme lomallamme kovin mielellämme puhelimeen vastaile tai sähköpostia lueskele, niin meille saa kyllä oikein mielellään heinäkuussakin lähettää sähköpostiin tai postitse viestejä ja vinkkejä juttuaiheista syyskaudella toteutettavaksi. Neljä viikkoa hurahtaa hetkessä ohi ja sitten taas Koillis-Helsingin Lähitieto ilmestyy kertomaan paikallisista uutisista, ihmisistä ja tapahtumista. Mutta nyt siis lomaillaan!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin tornista 4
Seuraava artikkeliMalmin sairaalalle lahjoitettiin pihakeinu