Malmin sairaalalle lahjoitettiin pihakeinu

Maritta Lindholm ja Eila Lohilahti avasivat keinun nauhanleikkuulla käyttöön.

Malmin sairaalan kahvilan edustalla oleva viihtyisä sisäpiha sai lahjoituksena katoksellisen vastakkain istuttavan keinun potilaiden ja sairaalassa vierailevien käyttöön.

Moni Malmin sairaalassa viime vuosikymmenien aikana käynyt muistaa vastakkain istuttavan puisen keinun, joka oli sairaalan edustan viheralueella. Remontin yhteydessä vanha -70-luvulta peräisin ollut keinu hävitettiin huonokuntoisena.

-Keinu oli aikoinaan ahkerasti potilaiden ja omaisten käytössä ja moni on sen perään kysellytkin, kertoi Malmin sairaalan ylihoitaja Maritta Lindholm.

Uuden katoksellisen keinun Malmin sairaalalle lahjoitti lionsklubi Malmittaret.

-Lions-järjestö täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja sitä klubit juhlivat muun muassa tekemällä perintöprojekti-lahjoituksia. Me halusimme lahjoittaa suomalaisen puukeinun perintöprojektina toiminta-alueemme keskeiselle paikalle eli Malmin sairaalalle. Samanlaisen keinun lahjoitimme jo toukokuussa Hoitokoti Päiväkummulle, kertoi klubin presidentti Eila Lohilahti keinun lahjoitustilaisuudessa viime torstaina.

-Tämä on meille todella mieluinen lahja ja on jo ehtinyt ollakin ahkerassa käytössä heti sen jälkeen kun sen tänne toimititte, tiesi Maritta Lindholm kertoa.

-Ensi vuonna Malmin sairaala täyttää jo 110 vuotta. Joten varsin pitkän historian omaavan sairaalan pihalle keinun pystytitte, hän lisäsi.

Käytännössä keinun pystytyksestä vastasivat Malmittarien puolisot, jotka olivat myös lahjoitushetkellä paikalla.

Keinulahjoitusta olivat vastaanottamassa Lindholmin ohella myös muun muassa Kaupunginsairaalan edustajana osastonhoitaja Mia Keinänen ja Malmin sairaalan päivystystoiminnasta vastaava johtajalääkäri Mia Laiho.

Keinuun kiinnitettiin lahjoitushetkellä laatta, jossa kerrotaan LC Malmittarien lahjoittaneen sen yhteisenä Suomi 100 ja Lions100-juhlavuonna.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLomatauon paikka
Seuraava artikkeliLähiöiden huono maine vaikuttaa liioitellulta