Reipasta asennetta työnhakuharkoissa

Tänä vuonna harjoiteltiin ensimmäistä kertaa ryhmähaastattelua. Kuva Aino Heikka

Pukinmäen peruskoulussa järjestettiin perinteisesti työnhakuharkat 8.-luokkalaisille. Tarkoituksena on harjoitella työhaastattelua tilanteena sekä työhakemuksen ja cv:n kirjoittamista. Tänä vuonna kokeiltiin ensimmäistä kertaa ryhmähaastatteluita.

Haastattelijat Marjut Helvelahti ja Pia Lapinniemi ohjaavat hieman jännittyneet 8.-luokkalaiset istumaan pitkän pöydän ääreen. Aluksi he saavat esitellä itsensä: kerrotaan nimiä, harrastuksia, omia luonteenpiirteitä. Huomaa, että kaikki ovat valmistautuneet etukäteen kuvitteelliseen työhaastatteluun S-kauppaan.

-Ryhmähaastattelut ovat yleistyvä käytäntö ainakin myyntitöissä, kertoo haastattelija Marjut Helvelahti.

-Niissä yksilöiden ominaisuudet ja vahvuudet pääsevät esille. Haastateltavat saavat konkreettisesti näyttää rohkeutensa ja oma-aloittelevaisuutensa. Nuori usein vapautuu, kun ei joudu yksin jännittävään tilanteeseen.

Nuorten tiimityöskentelyä testataan ryhmätehtävässä, jossa heidän pitää päästä yhteisymmärrykseen mille osastolle kukakin menisi ja sopu saavutetaankin nopeasti. Heille esitetään vielä toisena haasteena tuote-esittelyt, josta kaikki suoriutuvat hienosti. He esittelevät tuotteet lähes ammattimaisesti ja kertovat elävästi miksi se juuresleipä ja proteiinirahka ovat terveellisempiä ja miksi juuri Colgate-hammastahna kannattaa valita.

Lopuksi esitetään klassikkokysymys, miksi juuri sinä. Tähänkin nuoret ovat valmistautuneet, he puhuvat aikeista perustaa omaa kauppaa ja miten hyvin tekisivät työnsä.

Palautteessa Lapinniemi ja Helvelahti kehuvat ryhmän toimivuutta ja reipasta asennetta. Nuoret saavat myös yksilöpalautteet omasta suoriutumisesta.

-Oli mielenkiintoista, mutta vähän ahdistavaakin, kun en ole aiemmin ollut työhaastatteluissa, kertoo Tea Nikunen kokemuksistaan haastattelun jälkeen.

Pukinmäen peruskoulu haluaa kiittää lämpimästi tämän vuoden Työnhakuharkkojen haastattelijoita:  Anu Arponen-Aaltonen, Stadin ammattiopisto, Merja Carlander, Työnohjaus ja coaching, Marjut Helvelahti, Mahdollistajat Osk, Seppo Kajander, Työpooli Osk, Heikki Kaseva, MV-Kuvat, Pia Lapinniemi, Mahdollistajat Osk, Teija Loponen, Koillis-Helsingin Lähitieto, Tero Perttala, Easy Consulting Oy.

Siiri Rintamäki ja Aino Heikka

Edellinen artikkeliPukinmäen Taidetalossa uusia tuulia
Seuraava artikkeliMalmin kirkon veturi jäämässä eläkkeelle