Fakta homma upposi kirjastossa

Fakta homman hurmaavat naiset, Hansu ja Pirre joutuivat lopuksi piiritetyksi, kun ihmiset halusivat samaan kuvaan tähtiparin kanssa. KUVAT PIRJO PIHLAJAMAA

Tapulikaupungin kirjaston 30-vuotista eloa juhlittiin päivänsankarin syntymävuoden kunniaksi kasariteemalla. Kirjaston henkilökunta oli sisustanut kirjaston ajan hengen mukaiseksi ja järjestänyt asukkaille ohjelmaa, jonka kruunasi stand up –komiikka 1980-luvun tyyliin.

Kirjaston keskelle kannetut tuolit olivat aivan täynnä kotikirjastonsa juhliin saapuneita tapulikaupunkilaisia, kun kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto aloitti juhlapuheensa.

Juhlissa viihtyneet Sofia,6, ja Jasmiina, 4, Vendelin ovat tuoreita tapulikaupunkilaisia, jotka aikovat käyttää jatkossa kirjaston palveluita. Takana äiti Tea Vendelin.
Juhlissa viihtyneet Sofia,6, ja Jasmiina, 4, Vendelin ovat tuoreita tapulikaupunkilaisia, jotka aikovat käyttää jatkossa kirjaston palveluita. Takana äiti Tea Vendelin.

Haavisto liputti lähikirjastojen puolesta ja korosti niiden merkitystä.
– Tapulikaupungin yhteisölle kirjasto on tärkeä. Sen näkee nytkin, viittasi Haavisto asukkaiden täyttämään tilaan.

Hän kertoi maailmankuuluista miljonääreistä, jotka ovat lahjoittaneet rahaa kirjastoille, koska katsovat lukemisen olevan kaikille ensiarvoisen tärkeää.
Puheensa lopuksi Haavisto siteerasi kirjailija Juha Hurmetta, joka on tehnyt kymmenkohtaisen listan siitä, miksi kannattaa lukea kirja.
– Kieli yhdistää ihmiset luontoon, toisiinsa ja menneisiin ihmisiin. Kielen kautta rakentuu tulevaisuus. Me asumme kielessä. Siksi kannattaa lukea kirja, Haavisto välitti Hurmeen ajatuksia.

Tapulikaupungissa sana oli vapaa ja puhumassa kävivät myös muun muassa kirjastolautakunnassa istuva vasemmistovaltuutettu Sami Muttilainen, puistolalaisdemari Sinikka Vepsä ja Tapulikaupunki-Seuran puheenjohtaja Katriina Alestalo.

Tapulikaupungin ja Puistolan kirjastoja johtava Virpi Jero laskeskeli, että oikeasti alueella juhlitaan satavuotiasta kirjastoa, sillä Puistolan kirjasto täytti juuri 70 vuotta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHeikinheimoa etsitään Nikkilän kylästä
Seuraava artikkeliAutoilijoiden onni