Tekemistä riittää

Syksy on saapunut. Harrastuspiirit ovat käynnistyneet ja järjestöjen toiminta pyörii jo vauhdilla. Koillis-Helsingin yrittäjillä syksy käynnistyy vauhdikkaasti. Huomenna torstaina pidettävässä aamukahvitilaisuudessa yrittäjät saavat vieraakseen niin alueen kaupunginvaltuutettuja kuin muutaman kansanedustajankin. Helsinki on luvannut pyrkiä Suomen yrittäjäystävällisimmäksi kaupungiksi ja yrittäjät varmasti haluavat paikalle saapuvilta päättäjiltä kuulla, millä toimilla heidän mielestään ollaan siihen suuntaan menossa. Helsingin Yrittäjiin kuuluu Koillis-Helsingistä 719 yrittäjää. Heistä vain pieni osa ehtii ja jaksaa osallistua yrittäjäjärjestön ja paikallisyhdistyksen toimintaan, sillä yrityksen pyörittäminen tahtoo etenkin yksinyrittäjiltä viedä kaiken ajan. Helsingin Yrittäjien ydinviesti päättäjille onkin: Edistä yrittäjyyttä, vähennä byrokratiaa.

Byrokratian väheneminen jättäisi aikaa oleellisempaan, kuten liiketoiminnan pyörittämiseen ja ehkä jopa yrittäjän jaksamista edesauttavaan virkistäytymiseen. Sanalla byrokratia on varsin ikävä kaiku. Wikipedian mukaan sana byrokratia tarkoittaa organisaatioita, toimenpiteitä, protokollia sekä sääntelyä, jolla jotakin toimintaa määrätään ja suoritetaan. Määräily ja sääntely, erilaisten lomakkeiden etsiminen, täyttö ja niiden kirjaamismaksut ovat juuri sitä byrokratiaa, mitä myös yrittäjät muiden kaupunkilaisten kanssa haluaisivat vähentää. Joustavuus on usein avainsana palveluiden parantumiseen.

Postin palvelut täällä Koillis-Helsingissä supistuvat pian varsinaisten Postin omien toimipaikkojen osalta  nollaan. Malmin Postin palvelut tullaan siirtämään Malmin Citymarketin info-pisteeseen. Siirto jakaa mielipiteitä. Osa on mielissään pitkälle iltaan ja myös viikonloppuun laajenevista aukioloajoista, toisia arveluttaa jatkossa saatava ammattitaito etenkin erikoislähetysten suhteen. Moni muistelee jouluruuhkia postissa ja pohtii, miten niistä selvitään infopisteen muiden toimintojen ohella. Infopisteen työntekijöillä tulee riittämään tekemistä. Tekemistä riittää asukkaillekin tulevana viikonloppuna. Valinnanvaraa on kirkolta toiselle vaeltamisesta Puistolan, Siltamäki-Suutarilan ja Viikin kaupunginosatapahtumiin. Osallistu ja nauti!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLatokartanontien siirron hinta suhteessa hyötyyn tulee tutkia
Seuraava artikkeliIlmailualue on poistumassa maakuntakaavan ehdotuksesta