Latokartanontien siirron hinta suhteessa hyötyyn tulee tutkia

latokartanontie
Latokartanontien siirtoa on pohdittu, jotta tuleville tonteille saataisiin lisää tilaa. KUVA TEIJA LOPONEN

Yleisten töiden lautakunta haluaa tietää, että kuinka kalliiksi Latokartanontien siirto tulee.

Malmin Latokartanontien asemakaavan muutoksessa Vanhaksi Helsingintieksi muuttuvaa katua on siirretty Miljan palvelutalon kohdalla, jotta tien pohjoispuolelle piirretylle rinnetontille saa enemmän tilaa ja paremmin mahdutettua parikerroksisia rivitaloasuntoja.
Helsingin kaupungin rakennusvirastoa johtava lautakunta haluaa kaavoittajilta vielä selvityksen, että ovatko kaupungille koituvat tien siirtokustannukset tarkoituksenmukaisessa suhteessa rakennusalan kokoon nähden.
Kyseisen kohdan kaavoitus rakennustontiksi on herättänyt närää myös lähialueen asukkaissa. He ovat olleet aktiivisin joukko, joka on ottanut kantaa kaupunkisuunnitteluvirastossa vireillä olevaan kaavatyöhön.

Kaava on nyt kommentointivaiheessa. Muistutusten viimeinen jättöpäivä on 7. syyskuuta. Aineisto löytyy esimerkiksi kaupunkisuunnitteluviraston verkkosivujen Ajankohtaiset suunnitelmat –otsikon alta.
Kaupunkisuunnitteluviraston tekemän arvion mukaan koko kaavamuutoksesta aiheutuu kaupungille reilun miljoonan euron kustannukset. Arviosta puuttuvat Malmin joukkoliikenneterminaalin laajennuskulut.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmilla puolustetaan Tuomarinkylää
Seuraava artikkeliTekemistä riittää