Bussilinjojen 68, 69, 70, 71, 72, 77 ja 79 suunnitelmat muuttuivat

Asukasaktivismin työvoitoksi voidaan lukea muun muassa linjan 69 säilyminen.

HSLtiedottaa, että se on tehnyt muutoksia Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaan asiakaspalautteiden pohjalta.

Myös palautteen antamisen takarajaa on jatkettu. Uutta suunnitelmaluonnosta on mahdollista tarkastella ja kommentoida 1.3. saakka HSL:n nettisivulla ja Koillis-Helsingin linjastosuunnitelma -blogissa.

Palautteen antaminen on mahdollista myös HSL:n palautelomakkeella sekä 9. ja 10.2. järjestettävissä esittelytilaisuuksissa.

HSL:stä kerrotaan, että uuteen suunnitelmaluonnokseen on tehty muutoksia linjojen 72, 69 ja 70 reitteihin sekä linjojen 68, 71, 77 ja 79 liikennöintiaikoihin. Muutokset linjastosuunnitelmaan on pyritty tekemään siten, että ne palvelisivat mahdollisimman suurta matkustajajoukkoa.

– Kaikkia palautteissa esitettyjä toiveita ei ole kuitenkaan ollut mahdollista huomioida, koska liikenteen järjestämiseen on käytettävissä rajallinen rahamäärä. Lisäksi joistakin edellisessä suunnitelmaluonnoksessa esitetyistä parannuksista on jouduttu luopumaan, jotta suunnitellun liikenteen kokonaiskustannukset eivät kasvaisi, kerrotaan tiedotteessa.

HSL julkisti Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman luonnoksen kommentoitavaksi 23.12.2014. Linjastosuunnitelmasta järjestettiin asukastilaisuus Malmitalolla 15.1.2015. Pieleen menneen asukastilaisuuden lisäksi palautetta on kerätty linjastosuunnitelman blogissa ja HSL:n palautejärjestelmän kautta.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHSL on muokkaillut linjastosuunnitelmaa
Seuraava artikkeliKetä pitäisi äänestää?