HSL on muokkaillut linjastosuunnitelmaa

David selätti Goljatin, iloittiin Tapaninvainion Facebook-ryhmässä, kun linjan 72 palautus oli huomattu.

Koillishelsinkiläisten Facebook-ryhmissä iloitaan parhaillaan HSL:n suunnanmuutosta. HSL on ottanut saamastaan asukaspalautteesta onkeensa ja muokannut Koillis-Helsingin linjastosuunnitelmaa niin, että osa lakkautus- tai muutosuhan alla olleista bussilinjoista näyttää säilyvän.

Moni matkustaja tutkii parhaillaan tarkkaan, mitä muutoksia päivitettyyn linjastosuunnitelmaan on tehty. Matkustajat informoivat toisiaan sosiaalisessa mediassa. Somessa kerrotaan muun muassa se, että linjaa 69 ei nyt ollakaan lakkauttamassa, vaan se säilyy ja reitti jopa pitenee pohjoispäästään. Samoin säilyisi linja 73 ja myös linja 72, joka jatkaisi entisellään. Linja 77 ajaisi myös ruuhka-aikojen ulkopuolella. Erän päätepysäkille on ilmestynyt bussi numero 561 B.

– Me voitettiin! Hyvä me! HSL tiedottaa, että edellisessä suunnitelmaluonnoksessa esitettyä tiheästi kulkevaa liityntälinjaa Jakomäestä Malmin kautta Pukinmäkeen ei perusteta, vaan yhteydet hoidetaan linjalla 69, jonka reitti jatkuu Malmilta Jakomäkeen, tervehtii eri ryhmissä asukasaktiivi Jussi Jalkanen.

Jalkaselle alkoi sadella kiitoksia, sillä hän on nostanut asian mediaan ja perustanut adressin ja yhteisön Pelastetaan Helsingin bussilinja 69 eli nakki o.s. Metsälän linja.

Pirjo Pihlajamaa