Bongaa lintu Fallkullassa

Mustarastas lentokenttää kiertävän polun varressa. KUVA MAARET AHLSVED

Tringa eli Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys auttaa Fallkullan kotieläintilalla kiikareiden ja kaukoputkien kanssa lintujen tunnistuksessa tulevana sunnuntaina 25.1. kello 10–13 välillä.
Paikalla on asiaan perehtyneitä henkilöitä ja heiltä voi kysellä lintuharrastuksesta ja yhdistyksen toiminnasta.
-Fallkullan nuoret palvelevat kahvilassa ja navetta on avoinna yleisölle 10–15, kertoo nuoriso-ohjaaja Maarit Piirainen bongauspäivän ohjelmasta.
Pihabongaus järjestetään tänä talvena jo 10. kerran. Tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Bongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Pihabongaus ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. Osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita.
-Pihabongauksen päätarkoituksena on saada yleisö mukaan tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Samalla kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta, selventää Piirainen tapahtuman ideaa.

TL