Elite tähtää MM-kisoihin

Elite-joukkue lunasti paikan helmikuisiin Tarton Challenge Cup-kisoihin. KUVA PETRI VILHUNEN

Tapanilan Erän Alexa ja SC Vantaan Varietee yhdistyivät uudeksi huippujoukkueeksi, jonka tavoitteena on joukkuevoimistelun kansainvälinen kärki.

Tapanilan Erän ja SC Vantaan yhteistyöjoukkueet Elite ja Elite Junior aloittivat kautensa Vantaalla viikko sitten kisatuissa Winter Gamesissa.
Viime kesänä seurat aloittivat yhteistyön perustamalla uuden yhteisjoukkueen, Eliten. Erän Alexa ja Vantaan Varietee yhdistyivät huippujoukkueeksi, jonka tavoitteena on joukkuevoimistelun kansainvälinen kärki. Kevään aikana kisataan karsintakilpailuissa helmikuussa Tartossa Virossa, maaliskuussa Sofiassa Bulgariassa ja huhtikuussa Tampereella.
Kausi huipentuu kesäkuun alussa Färsaarilla pidettäviin junioreiden MM-kilpailuihin, jonne Elite-joukkueen tähtäin on asetettu.

Elite-joukkueet suorittivat ensiesiintymisensä Winter Gamesissa, jossa koreografi Jari Aaltosen ohjelmat keräsivät kehuja virtaavuudesta ja musiikin tulkinnasta.
Korkeat taiteelliset pisteet kerännyt Elite voimisteli ensimmäisen kilpailusuorituksensa rohkeasti. Siihen mahtui kuitenkin mukaan useampi epätavallinen virhe, jotka näkyivät teknisen ja suorituksen pisteissä. Harjoittelussa painotetut vartalon käyttö, tulkinta ja rohkea ilmaisu saatiin suunnitellusti näkyviin ja huipputasolle jo ensimmäiseen kilpailuun. Nyt ohjelmaa ryhdytään hiomaa ja Tartossa on luvassa täsmällinen suoritus. Eliten pisteet kauden avauskilpailusta olivat 16,55.
Elite Junior lähti kilpailuun hieman epätavallisista olosuhteista, sillä joukkue joutui sairastapausten johdosta kilpailemaan vajaalla kokoonpanolla. Taistelu ja tahto oli kova, mutta tällä kertaa se ei riittänyt Tarton kisapaikkaan. Elite Junior saavutti pisteet 14,55 ja sijoittui kovatasoisessa kilpailussa yhdeksänneksi.

-Tartossa pidetään 20-22. helmikuuta Challenge Cup-kisat, joihin Elite lunasti paikan yhdessä Minetit jr:n, OVO Junior Teamin ja Coco Royalin kanssa. Samaan aikaan Tartossa kisataan 10-12-vuotiaiden kansainvälinen Miss Valentine-kilpailu, johon Suomesta valittiin neljä joukkuetta, mukana myös Tapanilan Erän Elite Alexa, kertoo Lauri Järvinen Erän Voimistelujaoksesta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliIro Haarla sävelsi juhlivalle UMO:lle
Seuraava artikkeliBongaa lintu Fallkullassa