Viikinmäki–Pihlajisto sai kotikaupunkipolun

Uusi Viikinmäen asuinalue tulee kotikaupunkipolulla tutuksi. KUVA LIISA TAKALA

Viikinmäki-Pihlajiston kotikaupunkipolku avataan lauantaina 24.1., jolloin sen kohdekuvaukset julkaistaan myös verkkoversiona.

Kaksi kaupunginosaa yhdistävän uuden kotikaupunkipolun varrelta löytyy kaikkiaan 26 kohdetta. Reitin pituus on yhteensä viisi kilometriä, mutta se sisältää useita lyhyempiä lenkkejä.
Viikinmäen-Pihlajiston kotikaupunkipolun reitti vie Vantaanjoen runsaslajiseen jokivarteen, Pihlajiston koululle, joka oli yksi Helsingin ensimmäisiä peruskoulujärjestelmään suunniteltuja koulurakennuksia ja Pihlajiston vanhimman taloyhtiön, As Oy Satopihlajan luo, joka tuli tutuksi Yleisradion tosi-tv-sarjasta Putkiremontti.
Kotikaupunkipolku johdattelee myös Viikinmäen kukkulakaupungin aloituskortteleihin ja Viikinjyrkänsillalle, joka sai Vuoden silta -palkinnon 2010.
Kotikaupunkipolun kohdekuvaukset on toimittanut Pauli Saloranta.

Kotikaupunkipolun avajaiskävely pidetään lauantaina 24. tammikuuta. Avajaiset ja lähtö tapahtuu Pihlajiston ostoskeskuksen edessä kello 13. Polun avaavat Pihlajisto–Viikinmäki Asukasyhdistys PNV ry:n puheenjohtaja Marjatta Tahvanainen ja Viikin aluerakentamisprojektin projektinjohtaja Kimmo Kuisma.
Avajaiskävelyllä on mukana kotikaupunkipolun suojelija, kävelyn maailmanmestari Valentin Kononen, joka asui ja harjoitteli Pihlajistossa, jossa myös voitti ensimmäisen kilpailunsa vuonna 1975. Kierroksen vetää ja sen kohteita esittelee kotikaupunkipolun toimittaja, kaupunkiopas Pauli Saloranta.
Avajaiskävely kestää noin 3 tuntia ja sen puolivälissä pidetään tauko Viikinmäen korttelitalolla.

Kotikaupunkipolun ideana on esitellä paikallista historiaa ja nykypäivää, luontoa ja kulttuuria, julkista taidetta, arkkitehtuuria sekä alueen tunnettuja ihmisiä.
Kotikaupunkipoluilla halutaan edistää uusien asukkaiden kotiutumista sekä vahvistaa paikallista identiteettiä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliBongaa lintu Fallkullassa
Seuraava artikkeliTapuli sai Soneran keinonurmen!