Helmen finanssiryhmä vakuutusten parissa

Kuvassa keskellä Pia Vilmi Lähitapiolasta ohjaamassa opiskelijoita, oikealla Petra Liikanen ja Vesa Ikkala, selin Riku Eklund, vasemmalla selin Arbnore Mehmeti ja Tiia Hietala. KUVA JOHANNA PERKIÖ

Helmen finanssiopiskelijat  päättivät kouluvuotensa Design Class 2014 projektin jännittävään päätöstilaisuuteen.
Helmi Liiketalousopiston finanssiryhmän YS13F:n ja vakuutusyhtiö LähiTapiolan yhteistyöprojekti tuotti innovaatisia tapoja tuoda vakuutukset hauskalla ja oleellisella tavalla nuorten elämään. Ryhmä työsti Design Class projektia syyslukukauden ajan.

-Olen erittäin ylpeä jokaisen ryhmän sitoutumisesta ja panostuksesta oman ideansa suunnitteluun, kehittelyyn ja lopputuotokseen, kertoo LähiTapiolan Pia Vilmi, joka toimi projektin koordinaattorina ja mentorina vakuutusyhtiön puolesta.
Design Class 2014 projektin päämääränä oli tehdä vakuuttamisesta mielenkiintoista ja helppoa nuorille asiakkaille, joiden elämäntarpeet  eroavat paljoltikin muista kohderyhmistä. LähiTapiolan edustajat antoivat Helmen finanssiopiskelijoille neljä nuorille suunnattuun palvelumuotoiluun liittyvää toimeksiantoa, joita kukin ryhmä työsti ideoinnista konkreettiseen lopputulokseen saakka.
Jokaiseen toimeksiantoon kuului nuorten tarpeiden kartuttaminen markkinointikyselyiden avulla, säännölliset tapaamiset Pia Vilmin kanssa, nuorten asiakkaiden kohtaaminen, ideoiden esittely LähiTapiolan järjestämässä testausillassa yhtiön pääkonttorilla ja säännöllinen oman idean esittely muille toimeksiannon saaneille ryhmille sekä jatkuva mentorointi Helmen opettajien Johanna Perkiön ja Jari Heinon toimesta.

Päätöstilaisuudessa jokainen ryhmä esitteli toimeksiantonsa muun muassa powerpoint-esitysten avulla. Ensimmäisen ryhmän kehittämä asiakaspalvelukonsepti nuorille oli mobiilisovellus, jonka avulla asiakas voi olla vaivatta yhteydessä Lähitapiolan asiakaspalveluun chatin kautta, etsiä tietoa vakuutuksista, laskea vakuutuksia ja ostaa niitä verkkokaupasta sekä tallentaa omat tiedot ja vakuutushistorian sovellukseen käden ulottuville tarvittaessa.
Toisen ryhmän toimeksiantona oli markkinointikampanja; LähiTapiolan järjestämä, nuorille suunnattu päivän mittainen street futis –tapahtuma Kampin narinkkatorilla, jossa pelaamisen lisäksi nuoret pääsisivät tutustumaan vakuutuksiin sekä nauttimaan livemusiikista ja virvokkeista. Kolmas ryhmä  kehitti vakuutusten myyntikonseptin nuorille; leppoisan ranta-aiheisen liikkuvan  pop –up ständin, jonka avulla matkavakuutuksen myynti olisi helppoa ja hauskaa tapahtumissa ja messuilla. Neljäs ryhmä suunnitteli asiakassuhdekonseptin nuoren asiakkaan kahdelle ensimmäiselle asiakkuusvuodelle. Ryhmä kehitti konkreettisen aikajanan alkaen asiakkuuden aloituspäivästä, jossa kontaktit asiakkaaseen tapahtuisivat puolen vuoden välein ja asiakasta muistettaisiin syntymäpäivinä ja juhlapyhinä.

LähiTapiolan raati valitsi Design Class 2014 –projektin voittajaksi ensimmäisen ryhmän, jonka mobiilisovellus teki tuomaristoon vaikutuksen.
-Mobiilisovelluksen pitkälle viety kehittely, yksityiskohtien suunnittelu ja kattava sisältö ylittivät odotukset, kiitteli Oona Paasolainen LähiTapiolasta projektin voittanutta ryhmää.
Myös muut ryhmät saivat kiitosta omaperäisistä ja hyvin suunnitelluista, hauskoista ideoistaan.
Voittajaryhmän jäseninä ja mobiilisovelluksen kehittäjinä olivat Arbnore Mehmeti, Natali Pätynen, Emmi Saarikoski, Aiza Naveed, Emma Schelehoff sekä Tiia Hietala.
Opiskelijoiden palautteen perusteella projektista saadut opit olivat kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, vuorovaikutustaidot, rakentavan palautteen ja kehitysideoiden vastaanottaminen, erilaisten teknisten taitojen, kuten atk-taitojen, syventäminen sekä horjumattoman uskon tärkeys omaan suunnitelmaansa ja ryhmäänsä.

Tiia Hietala
S13F

Edellinen artikkeliUuden vuoden aika
Seuraava artikkeliKoillis-Helsingin vahvuuksia