Koillis-Helsingin vahvuuksia

Päätoimittaja Teija Loponen

Koillis-Helsinki on vuosikymmenet ollut  hyvin itsenäisesti toimeentuleva osa kaupunkia. On oma sairaala, hautausmaa, jopa lentokenttä. Palvelualan yrityksiä löytyy roppakaupalla, samoin useampi jatko-opiskelupaikka. Vain harvan asian vuoksi joutuu lähtemään omilta kulmilta kauemmas. Monikohan osaa arvostaa tätä omavaraisuutta ja palvelujen läheisyyttä? Työpaikkoja on täältä kyllä lähtenyt pois varsin paljon, samoin kuin itse työvoimatoimisto, joka tosin tunnetaankin nykyään nimellä TE-toimisto. Malmin työvoimatoimisto oli aikanaan pilotti monessa asiassa ja toimi joustavasti asiakkaidensa eteen. He myös harrastivat sitä samaa jalkautumista työnantajien luo, josta nyt on muulla Suomessa kiitosta annettu. On sääli, että se menetettiin.

Yhdessä tekemisen henki on aina ollut korkealla koillisessa. Kaupunginosaseurat ovat varsin vahvoja vaikuttajia ja tekevät paljon yhteistyötä myös kaupungin virkamiesten kanssa pitäen asukkaiden puolia muutoksissa. Yhteistyötä tehdään kiitettävästi monilla tasoilla ja vähän ehkä yllättävissäkin yhteyksissä. Esimerkkinä vaikkapa pienyrittäjät, jotka suosittelevat asiakkailleen muita lähistön palveluyrityksiä. Koillis-Helsingin yrittäjät puolestaan ajavat kaikkien alueen yrittäjien etuja ja järjestävät alkuvuodesta kiinnostuneille yrittäjille infoillan yleiskaavasta ja sen vaikutuksista. Pihlajamäessä taas seurakuntalaiset ovat valmiita toimimaan yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa elävöittääkseen messujen musiikkia kaikkien iloksi ja eduksi. Kokeilu alkaa nyt tammikuussa.

Koillis-Helsingissä asuu paljon aktiivisia ja toimeliaita ihmisiä. On rohkeita yrittäjiä, pelottomia suunnannäyttäjiä ja vuosikausia politiikassa mukana  olleita taitajia. Sen vuoksi on suorastaan ihmeellistä, kuinka vähän meillä on ollut kansanedustajia ja niukasti päättäjiä kaupungin koneistoissa. Alkuvuodesta kuitenkin kaupunginhallitus sai mukavaa vahvistusta täkäläisistä osaajista ja tulevissa vaaleissakin tulee koillisesta olemaan useita hyviä ehdokkaita tarjolla. Koillis-Helsinki pysyy vahvana, jos täällä osataan arvostaa paikallisuutta ja alueen omia osaajia. Ei se ruoho ole vihreämpää kaupungin keskustassa tai muissa suurpiireissä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelmen finanssiryhmä vakuutusten parissa
Seuraava artikkeliBlues soi vahvasti jazzin ja rockin rinnalla