Arzu Caydam-Lehtonen on Puistolan aktivisti

Arzu Caydam-Lehtonen on kolmen tytön äitinä ehtinyt lasten kasvaessa yhä enemmän mukaan luottamustoimiin. Hänellä alkaa viides kausi puistolan demarien puheenjohtajana.

Vanhin tyttäristä on kehitysvammainen, joka käy kehitysvammaisille suunnatussa viisivuotiessa koulussa. Äiti on seuraavat kolme vuotta koulun kannatusyhdistyksen hallituksessa. Kaupunginhallituksen nimeämässä vammaisneuvostossa hän istuu tämän vaalikauden ja on aloittanut myös demarien vammaispoliittisessa jaostossa.
Kaikki tyttäret pelaavat jalkapalloa Puistolan Urheilijoissa. Arzu tuli seuran toimintaan mukaan keskimmäisen tyttärensä aloittaessa jalkapallojoukkueessa 2001. Alkuun hän toimi huoltajana/ varustevastaavana ja B-ikään siirtymisen jälkeen noin 2 vuotta joukkuejohtajana joukkueen pelatessa Palloliiton B-tyttöjen 1. divisioonassa. Reilun vuoden päästä esikoinenkin halusi aloittaa jalkapalloharrastuksen, joten keväällä 2003 Arzu Caydam-Lehtonen perusti Puistolan Urheilijoihin erityisjalkapallojoukkueen, jonka joukkueenjohtajana hän on toiminut perustamisesta alkaen. Vuosi 2003 oli YK:n vammaisten teemavuosi.
Perheen kuopus aloitti jalkapalloharrastamisen vuonna 2008. Vuosina 2003-2009 aikana Arzu on istunut neljä vuotta PuiU:n hallituksessa, pari vuotta nais- ja tyttöjalkapalloilun puheenjohtajana sekä nykyisin toimii joukkueenjohtaja-toimikunnan sihteerinä.

Arzu syntyi Turkissa turkkilaisisän ja tamperelaisen tataari-äidin tyttärenä.  Hänen ollessaan 2-vuotias oli edessä perheen muutto Suomeen. Oma isä oli hyvä jalkapalloilija, mutta Arzu ei ole itse halunnut pelata, vaan on toiminut jalkapalloilun taustajoukoissa. Arzu on iloinen kun kiinnostus jalkapalloon on periytynyt hänen tyttärilleen.
Arzu on kahden maan kansalainen, joka oman lapsensa omaishoitajuuden lisäksi on töissä koulunkäyntiavustajana. Hän kuuluu varajäsenenä myös Puistolanraitin ala-asteen johtokuntaan ja on aktiivisesti taistellut Puistolan koulujen puolesta.

Pihlajamäessä perhe asui jo 1992-95, mutta toinen tuleminen koilliseen osui uusperheen kanssa keväällä 2001 Tapulikaupunkiin ja elokuussa 2002 Puistolaan.
Vuonna 2010 hän kiinnostui mahdollisuudesta vaikuttaa epäkohtiin politiikan kautta ja liittyi puistolan demareihin. Vammaisen tytön kasvattajana ei ollut ihme, että Arzusta tuli aktiivinen äiti, joka mielellään tarttuu epäkohtiin.

Kuluvan vuoden Arzu kuului myös stadin demarien piirihallitukseen, mutta ei piirikokouksessa saanut jatkokautta vuodeksi 2015. Hän ei tästä lannistu vaan nyt jää enemmän aikaa, perheelle, yhdistyksestä kansanedustajaehdokas Sinikka Vepsän vaalipäällikön toimeen ja muihin luottamustehtäviin.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliLahdenväylän ja Kehä I:n melu torpataan jätemaalla
Seuraava artikkeliKiasma teetti lapsilla taidetta