Nuori malmilaisräppäri valloittaa The Voice Kids –kisassa

kiamaria
Kia-Marin mielessä siintää levyn teko ja peruskoulun jälkeen tähtäimessä on Pop&Jazz Konservatorio. KUVA TEIJA LOPONEN

Kia-Maria Vihreäkoski sai Diandran laulamaan kanssaan duettoa, mikä oli melkoinen unelmien täyttymys Didiä Suomen parhaana naislaulajana pitävälle tytölle.

Malmilla asuva Kia-Maria tuumi viime vuoden The Voice Kidsiä katsellessaan, että tuonne olisi kiva osallistua. Kisaan halukkaita oli noin 250, joten ei ihme, että tytöltä pääsi ilonkiljahdus kesken oppitunnin hänen saadessaan kutsun  Ääni ratkaisee -karsintaan.
-Opettaja ei oikein tykännyt kiljumisestani ja määräsi puolentoista tunnin jälki-istunnon. En tosin koskaan istunut sitä, iloinen Kia-Maria kertoo.
Ensimmäinen lavalle nousu jännitti hurjasti. Samoin se, kääntyisikö Diandran tuoli. Ei kääntynyt, mutta Arttu otti räppäritytön joukkueeseensa.
-Se eka esiintyminen jännitti niin, etten muista siitä yhtään mitään! Arttu on aivan mahtava tyyppi, kannusti, antoi vinkkejä ja hengaili meidän kanssa silloinkin kun ei kuvattu, Kia-Maria kehuu.  Yhtä suuret kehut saa ”Leka”, Lenni-Kalle Taipale, jonka faneihin musikaalinen tyttö on kuulunut jo kauan.
Vielä ei paljasteta, miten kisoissa kävi, mutta Kia-Marialta kului kevät ja kesä kuvauksissa.
-Meistä arttulaisista tuli tosi hyviä ystäviä, vaikka keskenämme jouduttiinkin kilpailemaan. Jokainen tsemppasi toisia.

Kolmetoistavuotias Kia-Maria on laulanut ja soittanut kolmivuotiaasta asti.
-Ääni ratkaisee –kisassa muiden ääntenavauksia kuunnellessani olin ihan varma, että putoan heti. Tukijoukkoni olivat eri mieltä ja löivät kanssani kaksikymppiä vetoa mukaanpääsystä. Tukijoukot olivatkin ihan mahtavat, heitä olivat perheeni, Malmin Saalemin nuoriso-ohjaajat ja yleisössä oli puolet meidän luokasta Pukinmäen Kristillisestä koulusta.
Lauluillaan räppärityttö haluaa tuottaa iloa toisille. Laulukisakokemus oli mahtava ja antoi rutkasti itseluottamusta sekä tuotti hyviä tarjouksia. Kia-Maria toteaa sen myös olleen tosi rankka kokemus, jota ei ihan kaikille suosittelisi.
Malmilaistytön etenemistä The Voice Kids – ohjelmassa voi seurata Nelosella torstaisin kello 20.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliYritteliäitä ihmisiä
Seuraava artikkeliTorin vesialtaille lähtöpassit!