Torin vesialtaille lähtöpassit!

pekanraitti
Peruskorjauksen tavoitteena on korjata torin ja raitin rakenteelliset ongelmat ja parantaa julkisen katutilan toimivuutta ja ilmettä. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Huomenna on viimeinen hetki yrittää vaikuttaa tekeillä oleviin Pekanraitin ja Ala-Malmin torin sekä Pekanpuiston katu- ja puistosuunnitelmiin.

Rakennusvirasto esitteli suunnitelmaluonnosta asukkaille Malmitalolla viime tiistaina. Paikalla oli parikymmentä ihmistä.
Yleisöpuheenvuoroissa esille nousi muun muassa ajatus rakentaa Pekanraitin ja Soidintien risteykseen hidaste ja parannella raitin päässä olevan päiväkodin viereistä ahdasta kääntöpaikkaa. Molemmat ajatukset aiotaan tutkia.
Malmi-Seuran puheenjohtaja Maria Laurila ehdotti, että Pekanraitin pyörä- ja jalankulku eroteltaisiin omille kaistoille. Asia ei saanut laajempaa kannatusta.

Ala-Malmin keskustan nuhjaantuneesta ilmeestä on kertynyt mielipiteitä vino pino jo ennestäänkin esimerkiksi kaupunkisuunnitteluviraston pitämissä tilaisuuksissa. Rakennusviraston katu- ja puisto-osaston projektipäällikkö Petra Rantalaisen mukaan myös aiemmat mielipiteet otetaan huomioon, ja ksv:n viime vuonna laatima yleissuunnitelma toimii nyt tekeillä olevan katu- ja puistosuunnitelman lähtökohtana.
– KSV:n suunnitelma on tehty hieman laajemmalle alueelle, myös tonteille. Meillä alue on kapeampi ja rajaus muutenkin hieman erilainen, Rantalainen selventää.
Esimerkiksi Ala-Malmin torin vesialtaiden purkamisesta on puhuttu ennenkin, ja myös luonnoksessa ne saavat lähtöpassit. Tilalle tulee penkit.
Torille on ajateltu myös jotakin taidetta, mutta sen pidemmälle asiaa ei ole vielä pohdittu. Jos jollakin asukkaalla on asiaan ideoita, kannattaa niitä suunnata rakennusvirastoon päin.

Alueen kunnostukseen on saatu Lähiörahastosta kaikkiaan 1 250 000 euroa. Rakennuvirasto käyttää suunnittelutyössä apuna konsulttiyhtiö Ramboll Oy:tä.
– Tällä hetkellä konsulttityön suuruus on 100 000 euroa. Summa käsittää tämän katu- ja puistosuunnitteluvaiheen sekä lautakuntamateriaalin työstämisen. Myöhemmin tilaamme rakennussuunnitelmat, sanoo Rantalainen.
Varsinaisten rakennussuunnitelmien laatiminen alkaa heti, kun suunnitelma on saanut yleisten töiden lautakunnan hyväksynnän ja lainvoiman. Lautakuntakäsittelyn on tarkoitus olla tämän vuoden puolella.

Pirjo Pihlajamaa

Mielipiteitä voi kertoa 11.9.2014 mennessä projektipäällikölle petra.rantalainen@hel.fi, puh. (09) 310 39795.

Edellinen artikkeliNuori malmilaisräppäri valloittaa The Voice Kids –kisassa
Seuraava artikkeliKolmet kyläjuhlat 2014 – kuvasatoa lauantailta