Talenttikisa nuorten voimin

pulssinuoret
Minna, Jasmin ja Lauri ovat innoissaan siitä, että saavat järjestää tapahtumia toisille nuorille. Operaatio Pulssin Hansu auttaa ja opastaa ottamaan huomioon kaiken tarvittavan. KUVA TEIJA LOPONEN

Hip hoppia, katutanssia, beatboxia, akrobatiaa ja taikuruutta, ainakin niitä Jasmin, Minna ja Lauri haluaisivat nähdä ja kuulla nuorten Talentti-kisoissa, joita he itse ovat järjestämässä.

Malmitalo täyttää 20 vuotta ja juhliin haluttiin ohjelmaa myös nuorille. Tehtävä annettiin Operaation Pulssin harteille ja nuorten omaa päivää ryhtyi ideoimaan kuusi nuorta, Jasmin, Seni, Minna, Jukka, Janna ja Lauri Pulssin koordinaattorin Hanna-Maria Lehtosen tuella.
-Nyt me ollaan kierretty kouluilla innostamassa opettajia mukaan. Heidän toivotaan kertovan kykykisoista oppilailleen ja jakavan esitteitä ja ilmoittautumislappuja. Kyllä jotkut opettajat tuntuivat ihan kuuntelevankin ja lupasivat hoitaa ilmoittautumisia, kertoo Minna, jota oli aamulla jännittänyt kuuluttaa opettajat tiedotustilaisuuteen.
Minna ja Jasmin uskovat, että ainakin heidän omasta Pukinmäen peruskoulusta kykykilpailuun osallistuvia löytyy.
-Meillä on koulullakin ollut näitä kisoja ja palkinnot yleensä houkuttelevat, Jasmin arvelee.

Malmitalolle mahtuisi esiintymään parikymmentä kilpailijaryhmää, joissa voi osallistujia olla 1-15 ja esitys saa kestää enintään viisi minuuttia.
-Lemmikkieläinten kanssa voi myös esiintyä, yksi koira on ainakin jo tiedossa kisoihin. Eläin saa olla lavalla, mutta ei yleisön joukossa, Lauri valistaa.
Operaatio Pulssin Hansu toteaa, että Talenttikisan järjestäminen on nuorille ikään kuin tapahtumatuottajakurssi. Siinä oppii mitä kaikkia asioita tulee osata ottaa huomioon, miten suunnittelu etenee ja mitä kaikkea eteen tulee tapahtumaa toteutettaessa.

-Minusta on tosi kiva järjestää kaikkea, siksi Luotsista ehdotettiin, että osallistuisin tähän. Pyysin myös Minnan mukaan, Jasmin kertoo.
Nuoret ovat järjestäneet Nuorten X:n Day –tapahtumaan myös muuta ohjelmaa kuin kykykisan.
-Sinne on tulossa tosi hyviä esiintyjiä, RTT &JSS, Kopo, Mc Hugo, Bizzy ja DJ Joozu Zhou, Minna listaa.
-Ja Talentissa on ammattitaitoiset tuomarit ja hyvät palkinnot, muistuttaa Lauri.
Talenttikisaan voi ilmoittautua 12.9. mennessä sähköpostilla koillispulssi@hel.fi tai numeroon 040 336 1361. Myös Malmin, Tapanilan ja Pukinmäen nuorisotalot ottavat ilmoittautumisia vastaan. Osallistujien tulee olla 12-17 vuotiaita.

Teija Loponen

Nuorten X:n Day perjantaina 3.10. kello 17-20 Malmitalolla. Talenttikisan lisäksi on esiintyjiä, sekä kirjastossa pelitapahtuma ja Taito-Helskyn kierrätyskassityöpaja. Vapaa pääsy.

Edellinen artikkeliPuiU:lla näyttävät juhlat
Seuraava artikkeliYritteliäitä ihmisiä