Tenkula muutti tangokaupunkiin

tenkula

– Totta se on. Muutan työn perässä kotikonnuilleni Seinäjoelle, kertoi Suutarilan kodissaan muuttokuormaa kasannut Tarja Tenkula (sd) perjantaina.

Tarja Tenkula (sd) on vaihtanut paikkakuntaa jo viikonloppuna, sillä maanantaina hän on aloittanut aivan uudet työt Eteläpohjanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa perusterveydenhuollon ja terveyden edistämisen yksikkö Aksilassa. Hänet on valittu siellä hoitotyön kliinisen asiantuntijan tehtäviin.
-Työnäni on perusterveydenhuollon hoitoprosessin yhtenäistäminen ja kehittäminen potilaan parhaaksi.
Sairaanhoitopiiriin kuuluu yli 20 eteläpohjanmaalaista kuntaa.

Yli kaksikymmentä vuotta pääkaupungin kuntapolitiikassa vaikuttaneella Tenkulalla, 53, on menossa elämänvaihe, joka teki muuton mahdolliseksi.
– Asun nyt yksin ja olen tilanteessa, jossa saan itse päättää kaikesta ja ajattelin, että ehdin vielä aloittaa alusta yhden työuran.
Tenkulan viime vuodet ovat olleet hektistä perheen, opiskelujen, työn ja luottamustoimien yhteensovittamista, jota viime syksynä varjosti suru. Molemmat lapset muuttivat viime kesänä kotoa pois ja äiti kuoli yllättäen syksyllä.

– Valmistuin keväällä 2013 terveystieteiden maisteriksi ja olen hakenut alan töitä. Olen saanut olla Helsingin kaupungilla ylihoitajan sijaisena Suursuon sairaalassa ja Malmin sairaalassa. Mielenkiintoisia töitä, mutta valitettavasti vain sijaisuuksia.
Seinäjoen pesti on vakituinen, mikä helpotti muuttopäätöksen tekoa. Lisäksi seudulle paluuta helpottaa Seinäjoella asuva veli perheineen, muu suku ja monet ystävät.
Tenkula tulee tässä kuussa luopumaan sekä kaupunginhallituksen että valtuuston jäsenyydestä. Jäsenyys kaupunginhallituksessa olisi päättynyt joka tapauksessa vuoden lopussa. Päätös ei ollut helppo. Se syntyi pitkän harkinnan tuloksena.

– Sain viime vuonna kaupungilta kultaisen Helsinki-mitalin. Eikös se anneta yleensä eläkeläisille, joten tarkoittiko se, että kiitos ja tervemenoa, hän keventää.
– On ollut erittäin mielenkiintoista olla mukana vaikuttamassa Helsingin asioihin yli 20 vuoden ajan. Kaupunki on kasvanut sekä alueellisesti että väkimäärältään. Kansainvälistyminen on muuttunut kaupunkia ehkä eniten. On hienoa saada todeta, että Helsinki on avoimempi kaupunki kuin viime vuosituhannella.
Syksyllä päätöksentekoon tulee asukastalot, mihin Tenkula pyrkii vaikuttamaan vielä etänä.
– Toivon, että nykyiset asukastalot saavat selkeän roolin ja rahoituksen.

Hampaankoloon on jäänyt Suutarilaan suunniteltu siirtolapuutarha, joka valtuutetun mielestä olisi pitänyt sijoittaa Siltamäen liikuntapuiston viereen. Hän toivoo, että valtuusto palauttaisi asian uudelleen valmisteluun.
Seinäjoellakin aktiivisen naisen tulo on noteerattu ja demarileiristä on nyitty hihasta. Vanhat tukijat ovat pyytäneet paluumuuttajaa ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin Seinäjoella. Vastausta odotellaan 14.8 mennessä.
– Itseni tuntien voihan se olla, että löydän sielläkin vielä itseni jostakin puuhasta, Juttutupaan läksiäisiä suunnitteleva Tenkula hymyilee.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLomat loppuvat, helteet eivät
Seuraava artikkeliOikaisuvaatimus alakoulun säilyttämiseksi