Lähipolitiikkaa

Päätoimittaja Teija Loponen

Lähipolitiikkaa

Kevään takkuilusta huolimatta kesän tulo sen kun lähenee. Nyt on vietetty äitienpäivät, pian ylioppilaskirjoituksiin osallistuneet saavat kuulla tuloksensa, harrastustoiminta alkaa hiipua ja ensimmäiset työntekijät rientävät jo kesälomiensa viettoon. Vuodenkierrossa on paljon tuttuja ja toistuvia asioita. Niihin kuuluvat myös kaupunginosatapahtumat, joita tänäkin viikonloppuna vietetään muun muassa Malmilla ja Pukinmäessä. Toivotaan viikonlopulle kaunista säätä, aurinko saa ihmiset liikkeelle ihan eri lailla kuin sadesää. Sunnuntaina pääsee lisäksi tutustumaan Pukinmäen uuteen Kotikaupunki-polkuun, se kiertelee alueen tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin paikkoja tehden alueen historiaa ja entisajan asukkaita tutuksi.

EU-vaalien mainostelineet ovat ilmestyneet katukuvaan. Se onkin lähes ainoa tapa, jolla nämä vaalit paikallisesti näkyvät. Muutama ehdokas täältä kyllä löytyy, mutta heistä harva tietää. EU-vaalit tuntuvat useimmista kovin kaukaisilta ja itseä koskemattomilta. Äänestäjät eivät välttämättä valitse ehdokastaan kovin syvällisesti asiapohjalta. Ollaan vain EU:n kannattajia tai vastustajia. Vielä on kuitenkin aikaa selvittää, millaisia asioita ehdokkaat olisivat valmiit ajamaan, varsinainen vaalipäivä koittaa reilun viikon päästä, 25.5.
Paikallisesti huomattavasti näkyvämmät tulevat olemaan syksyn seurakuntavaalit. Niissä ehdokkaat tuovat selvemmin esille sen minkä asian painottamisen puolesta ovat ehdolla, vaikka tällä kertaa ei mitään suuria tunteita herättäviä asioita olekaan tarjolla. Mukana on aina myös puoluepolitiikassa aktiivisia ehdokkaita.

Politiikka on yksi niitä asioita, jotka saattavat joko herättää todella suuria tunteita ja intohimoja, tai sitten tuntua maailman tylsimmältä puheenaiheelta. Isäni oli sitä mieltä, että kyläillessä on parasta jättää politiikka ja uskonto puheenaiheiden ulkopuolelle, jotta ei syntyisi turhia riitoja. Jokaisella kun on oikeus omaan mielipiteeseensä ja näkemykseensä, olivatpa muut mitä mieltä tahansa. Väittely ei yleensä näkemyksiä muuta. Paikallispolitiikassa yhteen hiileen puhaltaminen oman lähialueen asioiden hyväksi olisi todella tärkeää. Moni parannusta kaipaava asia on sellainen, jossa puoluetaustalla ei ole mitään merkitystä. Toki säästöistä ja rakentamiskohteista on puoluepoliittisesti erilaisia näkemyksiä, mutta alueen asukkaiden edun ja hyvinvoinnin pitäisi kaikessa olla etusijalla. Näissä merkeissä odotellaan myös kouluverkkopäätöksiä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKengurumeininkiä ei sade pidätellyt
Seuraava artikkeliKoululaiset kritisoivat ankeaa harmautta