Koululaiset kritisoivat ankeaa harmautta

Ylipormestarin ilta Jakomäessä

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen istutti parikymmentä virkamiestä Jakomäen yläasteella Alppikylän, Heikinlaakson, Jakomäen ja Suurmetsän asukkaiden eteen ylipormestarin illassa torstaina.

Vaikka osa asukkaista oli lähettänyt kaupungintalolle etukäteen kysymyksiä, jäivät monet vastaukset ympäripyöreiksi, koska virkamiehet eivät olleet saaneet perehtyä kysymyksiin.

Jo Koillis Seuran puheenjohtaja Timo Elon suoraan ytimeen iskenyt avauskysymys osoittautui niin kinkkiseksi, että kaupunginjohtaja lupasi alaisilleen aikalisän miettiä vastausta.

– Onko ylipormestari Pajusella tai hänen hovillaan kokonaisnäkemystä alueen palvelurakenteesta vuonna 2020, Elo kysyi.

Helsingin kaupungin virastot tekevät tunnetusti hommat omissa poteroissaan katsomatta kaupungin kokonaisuutta, joten eipä ihme, että kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkö Mikko Aho myönsi laaja-alaisen kysymyksen nostattaneen hien pintaan.

Hän ja Jakomäkeä paljon aluearkkitehtinä suunnitellut ksv:n toimistopäällikkö Tuomas Eskola yrittivät pelastaa muut panelistit mainiten lähiaikojen suunnitelmiin kuuluvat Jakomäen palveluverkkosuunnitelmat, ostoskeskusalueen rakentamisen, kirjaston remontin, koulutiloille aiotun korjauksen ja Alppikylän rakentamisen.

Jakomäen yläasteen oppilaiden esittämä videokysymys osui ja upposi etenkin nuorisoasiainkeskusta johtavaan Tommi Laitioon. Videolle oli taidokkaasti kasattu Jakomäen ongelmakohtia nuorten silmin.

– Kouluun ei ole mukava tulla, kun koulun värit ovat niin harmaan ankeat. Koulun pihalla ei voi leikkiä, kun piha on parkkipaikka, videolla esiintynyt koululainen kritisoi.

Opetusviraston johtava arkkitehti Kaisa Nuikkinen katsoi ongelmien olevan enemmän koulun itsensä hoidettavissa.

– Toki opetusviraston pienillä varoilla voidaan jotain tehdä, Nuikkinen totesi.

Nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio uskalsi luvata jotain konkreettista eli etsiä keinot tehdä koululle ympäristötaideteos.

Kaksituntisessa illassa kaupungilta odotettiin toimia moniin murheisiin. Niihin kuuluivat kouluverkko, liikenne, puuttuvat roskakorit, täyttömäki, Heikinlaakson teollisuusalue, asukasta pompottava terveydenhoito, rakennettujen alueiden hoidon laiminlyönti, lämpökeskuksen hajuhaitta, turhautunut nuoriso ja koulukiusaaminen.

Rakennusvirastolla oli hyviä uutisia hiekkakuoppien ystäville. Niiden kunnostussuunnittelu on tarkoitus käynnistää ja virasto ottaa mielellään mielipiteitä asukkailta. Neljästä kuopasta kolme on Vantaan puolella, joten Vantaa on mukana suunnittelun teossa.

Ympäripyöreiden vastausten laariin rakennusviraston toimistopäällikkö Jussi Luomanen lennätti yhden illan odotetuista kysymyksistä, jossa ihmeteltiin, että minne on kadonnut Jakomäen eteläosaan luvattu Porvoonväylän meluaita.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLähipolitiikkaa
Seuraava artikkeliVaippakansan karnevaaleissa touhutaan ja iloitaan