MPS PuiU:a tehokkaampi tasaisessa kärkitaistossa

Edessä kädet ylhäällä kuin armoa anellen PuiU:n Kalle Lindström. Takana toinen valkopaita on Teemu Lamppu, ja tulevaa tapahtumaa taustalla valvoo MPS:n mainio maalivahti Jori Helle. Kuva Mika Telinkangas
Jalkapallo Kolmonen
Sateen uhkakaan ei perjantaina pilannut Puistolan Koudan nurmen äärellä tunnelmaa odotetussa paikalliskamppailussa Puistolan Urheilijat vastaan Malmin Palloseura. Liki 300 PuiU- ja MPS-fania kannustivat omiaan lohkon kärkiottelussa.
MPS maksoi keväiset kalavelkansa PuiU:lle naaraamalla selvän 2-0 voiton tasaisessa, ja värikkäässäkin taistossa. PuiU:lle kirjattiin enemmän maalipaikkoja, mutta joukkuetta koko kauden vaivannut tehottomuus maalitilanteissa jatkui nytkin. MPS:n nollapelin pelannut maalivahti Jori Helle joutui vain kerran venymään upeaan torjuntaan, muut puiu-yritykset suuntautuvat järjestään kohti maalivahtia.
MPS siirtyi 41. minuutilla 1-0 johtoon Miika Lindqvistin saatua herkkusyötön Jonni Stockukselta. Toisella jaksolla, 74. minuutilla malmilaisten näkyvimmän pelaajan, Stockuksen sivurajalta antama vapaapotku läpäisi lihamuurin, peli oli 0-2. Kotijoukkueen ylämäkeä synkensi myös 2-0 takaiskun jälkeen Valtteri Vierikon marssiminen kentältä ulos punaisen kortin saattelemana. Hienon voiton jälkeen MPS jatkaa 29 pinnallaan lohkon piikkipaikalla. Puiu jäi neljän pisteen päähän.
Heimo Laaksonen