Info-nappi auttaa heikkonäköisiä

Viikissä kirjaston edessä sijaitsevalta bussipysäkiltä löytyy Info-nappi, joka tarjoaa näkövammaisten iloksi puhuttua tietoa pysäkin linjoista ja bussien tuloajoista. Kuva Teija Loponen
Viikissä kirjaston pysäkillä on jo jonkun aikaa ollut painonappi, jossa lukee Info. Nappia ovat jotkut lukijat ihmetelleet ja pohtineet, mitähän tapahtuu, jos sitä painaa.
-Sitä voi ihan vapaasti painaa. Nappia painamalla saa päälle puhetoiminnon, joka kertoo muun muassa seuraavat lähdöt pysäkiltä, mahdolliset häiriötilanteet liikenteessä ynnä muita matkustajille oleellisia tietoja, kertoo HSL:n matkustajainformaatiopäällikkö Joona Packalen.
Vastaavanlaisia infonappitoimintoja on kokeilussa noin kymmenellä paikalla. Niihin liittyy myös tavallista isompi infotaulu. Etenkin näkövammaisille ja heikkonäköisille Info-napin kautta saatava tieto on selkeä parannus, kun ajantasaiset tiedot tulevat puhuttuna tekstinä. Kokeilua on suunniteltu ja pohdittu yhteistyössä pääkaupunkiseudun näkövammaisten kanssa.
Teija Loponen
Edellinen artikkeliKeskikesän juhlaa
Seuraava artikkeliUnikon leikkipuistotoiminta loppuu pariksi vuodeksi