Puistola-Seuralla jälleen asukasilta

Puistola-Seuran asukasillassa puidaan jälleen ajankohtaisia asioita. Mukana on muitakin Puistolan yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa ja kuuntelemassa asukkaita.
Puistola-Seuran järjestää tiistaina 21.3. asukasillan alkaen klo 18 Puistolan kirkolla. Tilaisuudessa kuullaan mitä on saatu jo aikaiseksi vuosien varrella ja mitä ajankohtaisia asioita Puistola-Seura nyt edistää. Asukkaat pääsevät ääneen kertomaan toiveistaan. Vilkasta keskustelua toivotaan ja alun kahvitarjoilu kirvoittanee kielenkannat jälleen kerran.
Ajankohtaisiin asioihin liittyy muun muassa se, että Puistola-Seura järjesti syksyllä 2022 nuoriin ja lapsiin keskittyneen asukasillan. Sen jatkona on järjestetty vanhemmille tapahtumasarja stadiluotsi Kirsti Kallansalon vetämänä. Mukana Puistola-Seurasta ovat varapuheenjohtaja Virpi Simpura ja sihteeri Maija Kangas.
-Koulut ja vanhemmat yhdessä mukana olevien toimijatahojen kanssa suunnittelevat sarjassa konkreettisia toimenpiteitä nuorten hyvinvinnin parantamiseksi. Yksi ilta on jo pidetty aiheena sähkötupakka. Sen käyttöä on huomattu jo pienillä peruskoululaisilla. Kaksi muuta iltaa on vielä tulossa. Tule kuuntelemaan ja vaikuttamaan. Parempi keskustella kuin huudella somessa, toteaa seuran puheenjohtaja Maija-Liisa Pennanen.
Pienempien lasten vanhempia rassaa eritysesti päivähoitotilanne. Hoitopaikkoja pilteille tarjotaan kaukana Puistolasta. Mikä olisikaan tilanne, jos Puistola-Seura ei olisi niin ponnekkaasti toiminut entisen Touhulan päiväkodin lakkautuksen yhteydessä sen muuttumiseksi kaupungin päiväkodiksi.
-Nettiadressi Puistolan vanhan kansakoulun korjaamiseksi on kerännyt jo lähes 800 allekirjoitusta. Jospa siitä saataisiin tiloja lapsille.
Kaavailta 8.3. Nurkan juhlasalissa oli valtaisa yleisömenestys. Tilaisuuden jälkeen Puistola-Seura kokosi laajan tietopaketin asemakaavamuutoksiin vaikuttamisesta sähköpostiosoitteineen. Se löytyy Puistola-Seuran Facebooksivuilta www.facebook.com/puistolaseura. Vielä ehtii vaikuttamaan, myös asukasillassa.
-Tänä vuonna haetaan taas paikallisia ideoita asuinympäristön hyväksi, kun uudistettu Omastadi eli kaupungin osallistava budjetointi polkaistaan käyntiin alkuvuodesta. Mitä ehdotamme Puistolaan, kyselee Maija-Liisa Pennanen.

Edellinen artikkeliKauko Salmi on poissa
Seuraava artikkeliLenni Urolle kultaa judon SM -Junioreissa