Joulun rauhaa ja iloa!

Malmin seurakunnan kirkkoherra Elina Perttilä toivoo kaikille joulun rauhaa ja iloa. Kuva Teija Loponen
Joulu on erityinen juhla. Se kutsuu tunnelmoimaan, nauttimaan hämärästä ja kynttilänvalosta, unohtamaan ristiriidat ja vihamielisyydet, kokemaan yhteyttä ja rauhaa. Joulu kutsuu muistamaan kaikkea perinteistä, rakasta ja tärkeää. Joulu kutsuu myös heittäytymään mukaan suureen kertomukseen. Jouluna voi unohtaa kriittisen analysoinnin ja keskittyä elämään ja eläytymään. Sulje ja avaa silmäsi: näetkö ympärilläsi kauneutta? Ehkä joulukoristeita, kynttilöitä, kuusen, kauniiksi laitetun kodin, puiston tai työpaikan? Miten korvasi, ovatko ne auki joululauluille, joulun salaisuuksista kuiskuttelulle ja enkelikellon äänelle, lähellä kulkevien ihmisten toiveillekin? Hengitä nenän kautta ilmaa sisään reippaasti. Oletko haistanut joulun? Miltä tuoksuvatkaan kuusi, piparkakut, hyasintit ja pakkaslumi? Miltä tuoksuu pienen vauvan päälaki? Entä sydämesi, onko siellä tilaa joululle? Voitko hiljentyä hetkeksi ja kuulostella mieltäsi? Mikä joulussa tänä vuonna tuntuu arvokkaalta ja hyvältä? Jouluinen koriste sydän on rakkauden kuva. Kenellä kaikilla on paikka Sinun sydämessäsi? Kristittyjen joulukertomuksessa on paljon elämää ja hahmoja. Tuntuuko niistä jokin omalta tänä vuonna? Asetutko mielessäsi lampaiden kanssa kedolle – yhteyteen toisten kanssa, ottamaan toinen huomioon – kaukana ja lähellä? Oletko ehkä paimenten tavoin töissä jouluna ilman lomia ja vapaita? Menetkö jouluyönä ulos, tähtitaivaan alle ihmettelemään valoa ja sen lähdettä? Kuunteletko enkelikuoroa ja sen viestiä rauhasta maan päällä, samaan aikaan kiitollisena rauhasta kotimaassa ja kaivaten rauhaa lähelle ja kauemmas? Vai pysähdytkö mielessäsi seimen äärelle, aivan tuoreiden vanhempien ja vastasyntyneen viereen? Mitä jouluusi kuuluukin, toivotan Sinulle joulun rauhaa ja iloa! Elina Perttilä Kirkkoherra Malmin seurakunta
Edellinen artikkeliJoulunakin liikennöidään
Seuraava artikkeliMalmin koronarokotuspiste suljetaan