Rakentamisohjelmassa sairaala, pelastusasemia ja lastenkoti

Sosiaali-, terveys- ja pelastusalan taloussuunnitelmaehdotuksessa vuodelle 2023 ja siihen liittyvässä talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmassa vuosille 2022-2031 löytyy useita kohteita Koillis-Helsingistä.
Pelastuslaitoksen osalta kohteita on kolme, Malmin uuden pelastusaseman uudisrakennus, sekä Tapanilan ja Viikin pelastusasemat. Lisäksi listalla on Malmin hautausmaan vainajatilat Kalmistotielle, Malmin lastenkoti ja perhearviointi Riihenkulma 2 ja 4, ja Malmin uusi sairaala Talvelantie 6:ssa. Malmin hautausmaan vainajatiloja lukuunottamatta kohteet kuuluvat kakkosluokkaan, joka sisältää turvallisuuden, terveellisyyden ja toimintavarmuuden näkökulmasta kriittiset peruskorjaushankkeet. Vainajatilat kuuluvat kolmosluokkaan, johon sijoittuvat lisääntyvän lakisääteisen palvelutarpeen vuoksi tehtävät laajenus- tai uudisrakennushankkeet. Malmin uuden sairaalan rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2028 ja valmistua 2032. Malmin lastenkodin ja perhearvionnin uudisrakennus on merkitty rakennettavaksi vuosina 2024-2026, Malmin hautausmaan vainajatilat 2024-2025.
Vuokra- ja osakekohteiden suunnitteilla olevien uudis- ja peruskorjaushankkeiden listoilta löytyy myös kehitysvammaisten asuntoryhmä Fallkullaan, jonka vuokraus alkaisi ensi vuonna, Vuorensyrjän uusi palvelutalo, jonka pitäisi olla vuokrauskunnossa 2025, ryhmäkoti Pertunpellontielle vuonna 2026, sekä Malmin perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus 2027 lähtien. Jakomäen lähipalvelupisteen arvioidaan valmistuvan käyttöön vuodesta 2028 ja Malmin seniorikeskuksen vuodesta 2030. Pelastuslaitoksen Tapanilan kevytyksikköaseman pitäisi olla suunnitelmien mukaan vuokrattavissa käyttöön vuodesta 2023 lähtien ja Viikin kevytyksikköaseman vuodesta 2029 lähtien. Teija Loponen
Kuvan vanha Malmin pelastusasema ei ole enää vuosiin ollut käytössä. Ensin väliaikaisina tiloina toimi parakki pelastusaseman vieressä, nykyään uutta rakennusta odotellaan vanhassa helikopterihallissa. Kuva Teija Loponen
Edellinen artikkeliLukijalta: Malmilla maksaa, Puistolassa ei
Seuraava artikkeliSeurakuntavaaliehdokkaista yli puolet on uusia