Seurakuntavaaliehdokkaista yli puolet on uusia

Malmin seurakuntaan kuuluville on tarjolla peräti 61 ehdokasta, joista valita haluamansa Malmin seurakuntaneuvostoon marraskuussa. Ehdokkaista yli puolet, 33, on uusia. Ehdokkaiden keski-ikä on 52 vuotta ja naisia joukosta on vähän yli puolet. Ehdolle lähteneet jakaantuvat viidelle listalle, joista suurimmat ovat Uudistusmieliset Malmi sekä Avoin seurakunta. Lähes puolta pienemmin listoin mukana ovat Partiolaiset Malmi, Koillis-Helsingin Kokoomus ja Sosiaalidemokraatit kirkossa. Listojen nimet ovat samat kuin edellisvaaleissa. Vaaliasioiden koordinaattori, pastori Esa Järvinen toteaa, että listojen asiamiesten aktiivisuudella oli suuri merkitys näin suuren ehdokasmäärään. Nyt kaikki listoille merkityt olivat myös vaalikelpoisia. -Neljä vuotta sitten yksi ehdokas ei ollut seurakunnan jäsen ja yksi oli kahdella listalla, mikä ei ole sallittua, Esa Järvinen kertoo. Tällä kertaa vaaleissa ei ole esillä mitään merkittäviä kuumia perunoita, suuria asioita tai erimielisyyksien aiheita. -Malmin seurakunnassa ei onneksi ole ollut mitään repiviä asioita viime vuosina, vaikka luonnollisesti eri listojen edustajilla on erilaisia mielipiteitä asioista. Niistä osataan kuitenkin keskustella asiallisesti. Esa Järvinen kertoo, että ennakkoäänestyspaikkoja tulee olemaan 16, varsinaisena äänestyspäivänä 20.11. äänestäminen tapahtuu Malmin kirkossa. Teija Loponen
Edellinen artikkeliRakentamisohjelmassa sairaala, pelastusasemia ja lastenkoti
Seuraava artikkeliMurha matkustajakodissa