Karviaistien taloille puuverhous ja lisäkerroksia

Karviaistie 12
Karviaistien kahdeksan betonielementtitaloa tulevat saamaan puuverhouksen ja lisäkerroksia. Kuva Teija Loponen

Vanhojen kerrostalojen julkisivut kuoritaan Ala-Malmilla ja korvataan uusilla puisilla julkisivuilla. Samalla taloja korotetaan kahdella puurakenteisella kerroksella.

Helsingin kaupungin asuntotuotanto (Heka) on käynnistänyt Ala-Malmilla suunnittelukilpailun vuonna 1977 valmistuneeseen kaupungin kerrostalokohteeseen osoitteessa Karviaistie 12. Hankkeeseen sisältyy kahdeksan betonielementtitaloa, joiden kerrosluvut ovat kolmesta neljään.

Rakennuttaja-arkkitehti Jorma Tissari asuntotuotannon hankekehitysyksiköstä kertoo, että tarkoituksena on peruskorjata elinkaarensa päähän tulleet kerrostalot siten, että niiden viihtyisyys paranee.

-Samalla asumisen hiilijalanjälki pienenee, muistuttaa Jorma Tissari.

Kilpailuun on kutsuttu neljä suunnitteluryhmää, joissa on mukana sekä arkkitehteja että rakennesuunnittelijoita. Ryhmien tehtävänä on suunnitella kohteen peruskorjaus, julkisivukorjaus ja korottaminen mahdollisimman paljon puuta käyttäen.

Kilpailutöissä arvioidaan muun muassa positiivista vaikutusta kaupunkikuvaan, arkkitehtuurin laatua sekä ehdotuksen hiilijalanjälkeä.

Kilpailutöiden jättöaika on 4.12. mennessä ja voittaja julkistetaan ensi vuoden puolella.

–Puun käytön lisäämisen ohella hanke edistää myös kiertotaloutta, kun elinkaarensa päähän tulevan rakennuksen ikää jatketaan. Samalla rakennusten energiatehokkuus paranee ja maankäytön tehokkuus kasvaa, kun samalle alalle saadaan koteja isommalle määrälle asukkaita, Tissari toteaa.

Kilpailuhanke liittyy Malmin kehittämisen ja täydennysrakentamisen keskustavisioon, jossa Malmista pyritään luomaan Koillis-Helsingin keskus ja kaupunginosa jopa 50 000 asukkaalle.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliVanha poliisitalo puretaan
Seuraava artikkeliSuutarilassa koetaan ihan oma festivaali