Suutarilassa koetaan ihan oma festivaali

Lihadiskon harjoituksia seurasi Siltamäessä moni jo alkukesästä. Kuva Teija Loponen

Toista kertaa Suutarilassa järjestettävän Paikallismaisemia -festivaalin ohjelmisto sijoittuu julkisiin tiloihin Siltamäessä sekä sen lähialueilla. Esiintyjinä on niin taiteilijoita kuin paikallisia asukkaita.

Festivaalilla nähtävät teokset koostuvat pääosin Valokeilassa Koillinen -hankkeen puitteissa valmistetuista esityksistä ja esityksellisistä konsepteista.

Festivaalit pääsevät vauhtiin torstaina 24.9. Tanssia sosiaalisella etäisyydellä -videodokumentaationäyttelyllä, joka on nähtävänä Suutarilan kirjastolla. Näyttely esittelee korona-aikana verkon välityksellä tapahtuneita tanssillisia kohtaamisia osallistujien eli tavallisten ihmisten ja Zodiakin tanssitaiteilijoiden välillä. Näyttely on avoinna 26.9. asti kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Torstaina ja sunnuntaina on mahdollisuus nähdä alueen ulkotiloissa kiertävä esitys Kylässä koillisessa – kiertomatka pihoilta poluille, joka nimensä mukaisesti tutkailee, millaista on hetkeksi heittäytyä koillishelsinkiläiseen todellisuuteen ja eksyä matkalle halki paikallisten pihojen ja polkujen. Esityksen aikana kuljetaan yhdessä noin kahden kilometrin matka Tapulikaupungista Suutarilan puolelle. Esiintyjinä toimii paikallisista asukkaista koostuva teatteriryhmä sekä Helsingin Kaupunginteatterin ja Pohjois-Helsingin Bändikoulun aluetaiteilijat.

Siltamäen ostoskeskus toimii näyttämönä viikonloppuna useammallekin esitykselle. Perjantaina siellä säväyttävät paikalle saapuvia ja myös ohikulkijoita sekä Zodiakin koko perheen liikkeellinen esitys Olento maisemassa, että Pohjois-Helsingin Bändikoulun toteuttamana romurautaa soittava rumpalikokoonpano Trash Drumming. Illan päättää Ursus Factoryn keikka.

Myös Lihadiskossa sheikataan lauantaina keskellä Siltamäen ostarin aukiota. Iltapäivällä voi puolestaan antautua ympäristön hellittäväksi Teatteri Tuikkeen Aistitarhassa, jossa matkataan hetkeksi arjen toiselle puolen eri aistien viemänä.

Viikon huipennukseksi Siltamäen uimahalli muuttuu lauantai-iltana kokonaisvaltaisen ääni- ja kuvaelämyksen näyttämöksi, jossa kuullaan ja nähdään Äänimaisemia Koillisesta -konsertti.

Festivaalin järjestävät Zodiak – Uuden tanssin keskus, Helsingin Kaupunginteatteri, Teatteri Tuike sekä Pohjois-Helsingin bändikoulu. 

Kaikki festivaalin tapahtumat ovat maksuttomia ja niissä noudatetaan koronaturvallisuusohjeita.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKarviaistien taloille puuverhous ja lisäkerroksia
Seuraava artikkeliPäihdeasuntohanke etenee Siltamäessä