Yhtä hyvä kuin Elias!

Elias Hämäläinen suosittelee katumuusikon työtä kaikille laulajille. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmin putkessa voi bongata kitaroineen astetta kuuluisamman katusoittajan, jonka jykevän soinnikas lauluääni nostaa Lähitiedon myyntijohtajankin ihokarvat pystyyn.

Katusoittaja on Elias Hämäläinen, X-factorvoittaja vuosimallia 2010. Muusikon mukaan osa ohikulkijoista tunnistaa hänet ja osa näkee hänessä jotain tuttua.

– He ovat sanoneet, että sinä olet yhtä hyvä kuin Elias, hän hymyilee.

Elias soitti paljon kadulla jo ennen voittoaan, ja palasi kadulle myös voittonsa jälkeen. Työmaana on vuosien saatossa ollut usein Sörnäinen, mutta myös Malmi. Viime kesä meni vanhassa Porvoossa. Tällä hetkellä Malmi on ykkönen. Sitä selittää osin lyhyt työmatka. Elias asuu väliaikaisesti Puistolassa.

Katumuusikkous on yksi osa keikkamuusikon työtä. Samalla kun pääsee keskinkertaisiin ansioihin, voi kehittää omaa ammattitaitoaan.

– Treenaan mielelläni kadulla uusia biisejä. Teen sen paljon mieluummin näin, kuin että harjoittelisin yksin jossakin kämpässä.

Kadulla treenaus on hyvää ääniharjoitusta ja helpottaa esiintymisjännitystä.

– Esimerkiksi toissa perjantaina minulla oli esiintymispaineita, kun olin menossa hautajaisiin. Tulin sitten harjoittelemaan hautajaismusiikkia ja testaamaan sitä yleisöön tänne Malmille.

Pirjo Pihlajamaa