Taloyhtiö tilasi taidetta rappuun

seinämaalaus
Kuvataiteilijat Maisa Koivisto ja Veera Saari kertovat olevansa ns. värimaalareita ja tekevänsä värikylläisiä töitä. KUVAT ANTTI SAKSA

Viikkiläiseen taloyhtiön asukkaat tilasivat paikallisilta ammattitaiteilijoilta rappumaalauksia, joihin asukkaat toivoivat muun muassa koivuja, lehmiä, lampaita ja lintuja. Maalausten avajaiset olivat maanantaina.

Tilanhoitajankaari 22:n taloyhtiön rappuseiniin tulleiden kolmen suuren maalauksen teosta vastasivat kuvataiteilijat Maisa Koivisto ja Veera Saari. Saaren mukaan suunnitelupalaverit taloyhtiön kanssa sujuivat mutkattomasti.
Asukkaat saivat ideoida vapaasti maalausten aiheita, joita taiteen maistereiksi pian valmistuvat kuvataiteilijat alkoivat toteuttaa. Valtaosa asukkaiden toiveista päätyi lopullisiin seinämaalauksiin. Toiveissa nousivat esiin Viikille ominainen kaunis ja rikas luonto.
– Mikä mukaili täysin omia ajatuksiamme siitä, miten Viikki voisi tulla paikkana näkyväksi seinämaalauksissa.

Luonnonläheiset maalaukset on tehty taloyhtiön kolmeen eri rappuun.
Luonnonläheiset maalaukset on tehty taloyhtiön kolmeen eri rappuun.

Rapputaideidean oli keksinyt talossa asuva Viikki-Seuran puheenjohtaja Riitta Korhonen, jonka päässä idea oli muhinut jo vuosia.
– Olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä, ja niin tuntuivat talon asukkaatkin olevan. Maalausten etenemistä seurattiin mielenkiinnolla ja saimme myös pihan lapset välillä pitkäaikaiseksi yleisöksi, Saari kertoo.

Taiteilijat ovat silmin nähden iloisia saamastaan tilaisuudesta.
– Mielestämme taide sopii erinomaisesti julkisiin tiloihin ja kaupunkinäkymään, mikä tuntuu tällä hetkellä olevan päätään nostava linjaus myös Suomessa. Toivomme voivamme jatkaa työskentelyä erilaisten seinämaalausprojektien parissa myös tulevaisuudessa.
Molemmat taiteilijat asuvat ja työskentelevät Viikissä.
– Viihdymme täällä loistavasti, sillä kaupungissakin on päästävä välillä metsään kävelemään ja ihmettelemään luonnon rikkautta. Täällä se vielä onnistuu. Viikin luonto ja rauha tukevat myös taiteellista työskentelyä ja keskittymistä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMalmilaisjoukkue tähtää ylemmäs
Seuraava artikkeliHemppa Laaksonen viihtyy kunnallispolitiikassa