Nikama viitoittaa Vantaanjoen kerrostaloja

Ehdotus “Nikama” on muodoiltaan kuin selkäranka ja mutkittelisi mukavasti Vantaanjoen tuntumassa. Isonpellontien ja Kehän väliin on tarkoitus lisätä liikerakentamista liikennemelua vähentämään.

Isonpellontien asuinkorttelista järjestetyn suunnittelu- ja tarjouskilpailun on voittanut arkkitehtuuritoimisto B&M:n ehdotus ”Nikamat”.  

Tuleva asuinkortteli sijoittuu Isonpellontien eteläpuolelle Vantaanjoen rantaan.
Helsingin kaupungin järjestämän kilpailun tavoitteena oli löytää asemakaavoituksen pohjaksi ja asuinrakennusten toteuttamiseksi ympäristöä parantava, kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma.
Kilpailun voittaneessa Nikamassa rakentaminen on sijoitettu mahdollisimman etäälle jokivarresta Isonpellontien tuntumaan.

Ehdotus saikin kilpailun arviointiryhmältä kiitosta siitä, että se jättää rantapuiston vapaaksi luonnontilaiseksi vyöhykkeeksi ja sitoutuu osaksi maisemallista kokonaisuutta. Rakennuksen muodon uskotaan tuottavan luontevia ja kompakteja asuntoja, joihin liittyy myös jokimaisemaan suunnattu parveke. Jokaisesta asunnosta avautuu näkymiä vähintään kahteen suuntaan.

Kunniamaininnan kilpailussa sai ARK-house arkkitehtien ehdotus ”Wolkkari”. Se sai erityistä kiitosta innovatiivisesta kerrostaloasumisen uusien muotojen tutkimisesta.
Isonpellontien asemakaavan valmistelua jatketaan kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta. Tavoitteena on tuoda kaavaehdotus kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltäväksi tämän vuoden aikana.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliElite kurottaa kohti maailman kärkeä
Seuraava artikkeliTapanilan kouluja ei yhdistetä!