Elite kurottaa kohti maailman kärkeä

Elite Pre Juniors nappasi hopeaa Hyvinkää Cupissa. KUVA HANNE ALVESALO

Joukkuevoimistelun kilpailukausi jatkui viikonloppuna kansainvälisillä ja kotimaisilla kisoilla. Tapanilan Erän omat joukkueet kisasivat Hyvinkää Cupissa ja seurayhteistyöjoukkue Elite osallistui Tampereella kansainvälisen Challenge Cupin viimeiseen osakilpailuun.

Kansainväliset kilpailut käydään yleensä kaksipäiväisinä, jolloin ensimmäisen päivän alkukilpailuista pääsevät parhaat joukkueet toisen päivän finaaliin ja lopulliset sijoitukset ratkeavat kahden päivän yhteistuloksen perusteella. Maakiintiöstä johtuen enintään kaksi joukkuetta kustakin maasta voi saavuttaa finaalipaikan.

Elite lunasti hienosti paikan finaalista kauden kärkipistein jättäen taakseen OVO Junior Teamin ja COCO Royalin. Korkeimman alkukilpailupistemäärän keräsi venäläisjoukkue Victoria ennen Tampereen voimistelijoiden Minettejä. Kolmantena alkukilpailun jälkeen oli Bulgarian maajoukkue ennen Eliteä. Kärjen osalta järjestys pysyi samana myös finaalipäivän jälkeen, joten Elite sijoittui upeasti neljänneksi.

Vasta vajaa vuosi sitten perustettu Tapanilan Erän ja SC Vantaan yhteistyöjoukkue on siis maailman neljänneksi paras juniorisarjassa – hieno saavutus uudelta joukkueelta uudessa sarjassa. Eliten kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua SM-kisoissa Espoossa. Tuolloin ratkeaa Suomen mestaruuden ohella myös se, mitkä kolme joukkuetta pääsevät kesäkuun alun MM-kisoihin. Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Elite on mukana Färsaarilla edustamassa Suomea.

Joukkueen valmentaja Kiia Kuusela oli erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.
-Eliten tytöt ovat vahvoja kilpailijoita ja yleensäkin parhaimmillaan kisoissa. Joukkue teki Tampereella todella kovassa kisassa kolme hyvää ja ehjää suoritusta ja tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päätavoitteita.

Samanaikaisesti järjestettiin Hyvinkää Cup, jossa lauantaina käytiin asemakilpailu ja 10-12-vuotiaiden sarja. Asemasarjassa Erää edusti Amila05. 10-12-vuotiaiden sarjassa Axoria saavutti hienosti toiseksi korkeimman kategorian 2. Amilan kategoria oli 5 ja Axoria05:n 6.

Sunnuntaina oli vuorossa kilpa- ja SM-sarjojen kilpailut ja mukana oli yhteensä viisi Tapanilan Erän omaa joukkuetta ja kaksi seurayhteistyöjoukkuetta.
12-14-vuotiaiden kilpasarjassa Anastasia01 oli yksi kolmesta palkitusta saavuttaen korkeimman kategorian A. 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa Anastasia keräsi pisteet 13.10, Aforia99 13.07 ja Anastasia00 12.97. Joukkueiden sijoitukset olivat vastaavasti 15., 17. ja 18.  16-20-vuotiaiden sarjassa Aforia sijoittui hienosti neljänneksi.

12-14-vuotiaiden SM-sarjassa seurayhteistyöjoukkueet Elite Pre Juniors 02 keräsi kauden korkeimmat pisteensä 14.95, jolla joukkue sijoittui neljänsiksi.
Elite Pre Jr:n pistemäärä sivusi niinikään kauden parasta, ja joukkue palkittiin suorituksestaan upeasti hopeamitaleilla.
Vauhdikas kisaviikonloppu oli Erän joukkueille tuloksellisesti hieno.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliMosa heräsi sateessa
Seuraava artikkeliNikama viitoittaa Vantaanjoen kerrostaloja