Viktor Klimenko äänessä Pihlajamäessä

Komeaääninen Viktor Klimenko laulaa muun muassa Finlandian Pihlajamäen kirkolla.

Palmusunnuntaina saadaan kuulla komeääänistä ja monien rakastamaa kasakkaa, Viktor Klimenkoa Pihlajamäen kirkossa.

Viktor Klimenko on tullut tunnetuksi varsin monipuolisena muusikkona. Hän on esittänyt slaavilaisen musiikin lisäksi heprealaisia sävelmiä, perinteisiä virsiä, herkkiä hengellisiä lauluja, mustalaismusiikkia, rautalanka-gospelia sekä klassista musiikkia tulkiten kaikkia yhtä vahvasti ja vaikuttavasti.

Viktor Klimenko loi laulajana ja näyttelijänä uransa jo nuorena. Vuonna 1965 hän oli Suomen edustajana Euroviisuissa Napolissa esittämällä kappaleen Aurinko laskee länteen. Klimenko näytteli Helsingin Kaupunginteatterissa, vieraili muissa teattereissa ja teki myös elokuvia. Vuonna 1969 hän räjähti julkisuuteen ympäri Eurooppaa levyllään Stenka Rasin.
1980-luvulla Viktor Klimenko hylkäsi vuosikausiksi julkisuuden parrasvalot ja esiintymislavat laulaen ainoastaan kirkoissa ja seurakunnissa. Hän keräsi vaihtuneelle ohjelmistolleen ihailijoita hengellisen musiikin kuuntelijoista ympäri maailman, Yhdysvaltoja ja Neuvostoliittoa myöten.

Värikkyyttään Klimenko ei yleisön onneksi ole kyennyt kätkemään. Viktor Klimenkolla on kymmenen kultalevyä ja kaksi platinalevyä. Erilaisia levytyksiä on lähemmäs sata.

Pihlajamäen kirkon konsertin ohjelmistoon on koottu suosittuja lauluja eri aikakausilta. Mukana ovat esimerkiksi Aurinko laskee länteen, Karjalan kunnailla, Täällä Pohjantähden alla ja Elämää juoksuhaudoissa. Konsertti päättyy Finlandiaan.
Konsertin järjestävät LC Helsinki/Pihlajamäki ja Malmin seurakunta ja sen tuotolla tuetaan alueen nuorisotyötä.

Lippuja saa ennakkoon muun muassa Pihlajamäen kirkolta tai paikallisilta leijonilta. Lipunmyynti ovelta alkaa tuntia ennen konsertin alkua.

Palmusunnuntain konsertti Pihlajamäen kirkossa su 29.3. kello 19. Esiintyjinä Viktor Klimenko ja pianisti Benjamin Roth. Liput 15 e.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJakomäentie siirtyy ja kapenee
Seuraava artikkeliAsukasaktivismilla voi vaikuttaa!