Siperia opetti: HSL järjestää lisää linjastoiltoja asukkaille

Tarkoitus oli käsitellä linjastosuunnitelmaa parinkymmenen hengen ryhmissä karttojen äärellä. Toisin kävi, koska yleisömäärä oli niin suuri, että salissa oli vielä ahtaampaa kuin linjan 69 arkivuorossa. LUKIJAN KUVA MARKKU TAMMILUOMA

Eilisillan farssi Malmitalolla sai aikaan sen, että HSL lupaa järjestää 2-3 uutta Koillis-Helsingin linjastosuunnitelman esittelytilaisuutta lähiviikkojen aikana.

HSL aikoo tiedottaa tarkemmin tilaisuuksien ajankohdasta ja paikasta, kun käytännön järjestelyt on saatu tehtyä.

Tarve lisätilaisuuksille syntyi, kun aiheesta kiinnostuneet eivät mahtuneet mukaan eiliseen Malmitalon tilaisuuteen.

HSL on pahoillaan eilisestä arviointivirheestään: tilaisuuden luonne ja tilojen mitoitus eivät vastanneet paikalle saapuneiden asukkaiden määrää.

– Harmillista, että moni paikalle saapunut jäi ilman haluamaansa tietoa suunnitelmasta, pahoitellaan HSL:n tiedotteessa.

HSL on jo saanut palautetta linjastosuunnitelmasta HSL:n verkkosivujen kautta. Myös kaikki Malmitalolta saatu runsas palaute otetaan huomioon suunnitelman jatkotyöstössä. Kaikki tilaisuuksista ja netistä saatu palaute luetaan ja analysoidaan ennen suunnitelman viimeistelyä helmikuussa, lupaa HSL.

Malmitalolle saapui liki 300 asukasta Koillis-Helsingistä ja muualta. Ihmismäärä ylitti reilusti HSL:n arvion, joten tilaisuus ei mennyt kuin Strömsössä.

Aiheesta lisää tästä linkistä.

Pirjo Pihlajamaa