Pettyneitä ihmisiä

Päätoimittaja Teija Loponen

Helsingillä on tällä hetkellä paljon tyytymättömiä kuntalaisia. Ihmiset ovat pettyneitä siihen, miten heitä ja heidän tarpeitaan kuunnellaan ja miten kysymyksiin vastataan. Tai jätetään vastaamatta. Tuorein tyytymättömyyden kohde on HSL:n linjastosuunnitelma, jonka esittelytilaisuus oli epäonnistunut. Asiaa ei parantanut esittelijöiden toteamus, ettei asukkaiden mielipiteillä välttämättä ole mitään merkitystä suunnitelmien kehittelyssä. Julkisen liikenteen käyttöä ei noilla toimenpiteillä ja vastauksilla juuri lisätä, yksityisautoilua kylläkin. Kehittämisessä pitää kuunnella palveluiden käyttäjiä. Nyt HSL lupaa järjestää 2-3 uutta esittelytilaisuutta, jotta asukkaat saisivat kaipaamiaan tietoja linjastosuunnitelmista. Toiveitakin luvataan kuunnella.

Pettyneitä ollaan myös Malmin sairaalaan. Lukijat lähettävät viestejä sairaalan ongelmista, kuten päivystyksen ahtaudesta, pitkistä odotusajoista, puuttuvista tarvikkeista ja ilmastointiin liittyvistä ongelmista. Osa kokee, että henkilökunta venyy upeasti, toiset valittavat, että saavat väsyneeltä hoitohenkilöstöltä tylyjä vastauksia. Hieno sairaalaympäristö ei auta, ellei palvelu toimi. Sairaalan avaus venyi pitkään. Jos se olisi saatu avattua kesällä, rauhallisempaan aikaan, eivät ongelmat olisi ehkä nyt niin suuria. Talvikauden pitkittyneet flunssat ja liukastumisonnettomuudet lisäävät ruuhkia entisestään. Kehittämisen varaa tuntuu olevan monessa asiassa. Yksi helposti toteutettava parannus olisi välipala-automaatti päivystyksen tiloihin.

Kiitostakin annetaan, vaikka se jää usein nostamatta esiin. Kiittäviä lausuntoja on saatu hieman yllättävästä asiasta, talvikunnossapidosta. Muutamien pikkukatujen asukkaat ovat iloinneet siitä, että tänä talvena heidän asuntokatunsa on aurattu jopa samana päivänä kun lumimassat ovat sataneet, eikä vasta parin päivän päästä. Myös hiekoituksen nopeudesta on meille kiirinyt kiittäviä lausuntoja. Vaihtelevat kelit, lauhat ja pakkaset, ovat ongelma niin hiekoittajille kuin liikkujille. Eivätkä poukkoilevat säät ulkoilijoitakaan hemmottele, luonnonjäitä ja latuja ei pystytä pitämään kunnossa. Malttia kaivataan niin kaduilla kulkijoilta kuin laduille kaipaavilta.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliSiperia opetti: HSL järjestää lisää linjastoiltoja asukkaille
Seuraava artikkeliJokeri 2 pois Tapaninvainiosta?